Šport
91 ogledov

Đoković zanesljivo premagal Nadala

Novak Đoković EPA
V poslastici četrtfinala sta se pomerila Novak Đoković in Rafael Nadal, med četverico najboljših pa se je prebil Srb.

Novak Đoković, prvi nosilec odprtega prvenstva Francije, je  prepričljivo dobil četrtfinalni dvoboj proti Špancu Rafaelu Nadalu. Nekdanji kralj peska je moral Srbu priznati premoč po le treh nizih, Đoković je slavil s 7:5, 6:3 in 6:1.

V polfinalu odprtega prvenstva Francije v Parizu bosta zaigrali tudi ameriška teniška igralka Serena Williams in Švicarka Timea Bacsinszky. Williamsova je v četrtfinalu Rolanda Garrosa s 6:1 in 6:3 premagala Italijanko Saro Errani, Bacsinszkyjeva pa je bila s 6:4 in 7:5 boljša od Belgijke Alison Van Uytvanck. Williamsova ima v polfinalih turnirjev za grand slam sicer strašljivo statistiko 23 zmag in le treh porazov.

Zdaj so že znane vse polfinalistke ženskega dela turnirja. Že v torek sta si preboj med najboljše štiri zagotovili še Srbkinja Ana Ivanović in Čehinja Lucie Šafarova.

Od Pariza pa se je poslovila tudi Slovenka Katarina Srebotnik. Ta je v mešanem paru z Romunom Horio Tecaujem izgubila proti drugopostavljenima Američanoma Bethanie Mattek Sands in Miku Bryanu s 6:4, 3:6 in 8:10.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.