Šport
41 ogledov

Đokovićeva 'mama' ne zna srbsko

novak djokovic Youtube
Francoski avtomobilski proizvajalec Peugeot je z novim oglasom, v katerem glavno vlogo igra Novak Đoković, dvignil na noge srbsko javnost.

Prvi igralec sveta Novak Đoković je pred začetkom OP Francije v Parizu posnel propagandno sporočilo za enega svojih pokroviteljev Peugeot. Oglasni spot se lahko pohvali z zabavno vsebino, precej manj posrečena pa je bila izbira igralke, ki je upodobila Novakovo mamo.

Oglas nas ponese nazaj v otroštvo najboljšega tenisača sveta, ki neuspešno vadi violino. V tistem trenutku v glasbeno učilnico prileti teniška žogica, ki jo 'mali Novak' odbije kar z violino. In to zelo uspešno.

Po koncu učne ure ga pred vhodom pričaka mama, ki svojega 'sina' povpraša, kako je bilo na prvi učni uri violine. Več kot očitno je, da igralka ne govori ustreznega jezika, kar dokazuje s polomljeno in nerazumljivo srbščino.

Srbski mediji so prav tako opozorili, da bi se vprašanje moralo glasiti ''Novak, ali si zdaj začel uživati v urah violine?'', če bi želeli, da bi bil njegov odgovor smiseln.

Oglas je naletel na izrazito negativen odziv med srbskimi državljani, ki Peugeotu očitajo neprofesionalnost. Kako je namreč mogoče, da mama srbskega tenisača ne zna srbsko, so se spraševali nezadovoljni gledalci.

Oglasili so se tudi predstavniki Peugeota za Srbijo in Črno goro. ''Oglas je namenjen celemu svetu in niso se posvetovali z nami. Strinjam se, da bi bilo lahko bolje. Stopili smo v stik z vrhom in jih obvestili, kakšne komentarje je oglas izzval v Srbiji,'' je povedal direktor marketinga Nemanja Živojinović.

Srbski mediji so za komentar zaprosili tudi pravo mamo prvega igralca sveta, ki pa oglasa še ni videla. ''Ne bi želela komentirati, ker ne vem, o čem teče beseda,'' je dejala Dijana Đoković.

Komentarjev 5
  • Ludvik Miholic 15:22 24.maj 2016.

    pa ges neven slovenski gezik ker nisem slovenec ampak zaveden prekmurec fujcka se meni slovenska banda

  • markok1988 16:35 20.maj 2016.

    ...škoda dobre reklame...že uporaba srbskega jezika je totalno zgrešena....na koncu reklame pa je tudi nesmiselno, da "mama" Novaka izstopi iz avta na strani voznika s tistim loparjem, čeprav je pred tem on bil tisti, ki je vozil avto. :)

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 15:20 20.maj 2016.

    Tako se dons to dela. Zastonj reklama. Ljudje so pa k ovčice ki se pridno odzovejo na namenoma zrežirano napako.