Šport
41 ogledov

Dolenec: Nimam komentarja

Miha Zarabec EPA
Slovenski rokometaši so bili zadovoljni z razpletom tekme proti Tuniziji, saj so v zadnjih minutah nadoknadili visok zaostanek.

Slovenski rokometaši so po treh zmagah osvojili točko proti Tuniziji. V zadnjih šestih minutah so nadoknadili zaostanek petih zadetkov, dvoboj se je končal z 28:28. Izenačujoči zadetek je v zadnjih sekundah zabil Blaž Janc.

"Vesel sem, da sem dosegel izenačujoči gol in ekipi priboril točko. Dejstvo je, da tekme nismo odigrali na pričakovani ravni, bilo je preveč napak, tudi pristop v tekmo ni bil maksimalen. Navkljub temu smo pokazali določeno kakovost, saj smo se vrnili po zaostanku petih golov in osvojili točko. Na končnici tunizijske tekme moramo graditi našo prihodnost v Franciji," je dejalo desno krilo slovenske izbrane vrste.

Prvi strelec pri Sloveniji, ki je večji del tekme igrala s premešano postavo, saj si je želel selektor Veselin Vujović odpočiti najbolj obremenjene igralce, je bil tokrat s sedmimi zadetki kapetan Vid Kavtičnik. Ta je po tekmi povedal: "Začeli smo dobro in imeli vse niti igre v svojih rokah. V začetku drugega polčasa se nekako nismo ujeli, naredili smo preveč napak, kar so Tunizijci izkoristili. Z naše strani ni bilo hitrih golov, tudi obramba ni bila na najvišji ravni. Na tem prvenstvu ni lahkih tekmecev, to je dokazala tekma s Tunizijo. Na koncu smo se zbrali, naša obramba v zadnjih petih minutah ni prejela nobenega gola in izvlekli remi."

Afričani so imeli pred tekmo dan počitka več kot Slovenci. "Na koncu moramo biti zadovoljni z osvojeno točko. V zadnjih petih minutah smo nadoknadili visok zaostanek in pokazali določen značaj ekipe, ki se je sposobna izvleči iz velike zagate. Težko je igrati dve tekmi v dveh dneh, to se je najbolje videlo proti Tuniziji," je razmišljal Matej Gaber.

Dan počitka več bo na odločilnem dvoboju za prvo mesto v skupini B proti Španiji imela tudi Slovenija.  "Škoda, da nismo nadaljevali zmagovitega niza. Prvi polčas ni bil najboljši, a smo igrali dovolj kakovostno, za našo igro v drugi polovici tekme pa nimam komentarja. Nekaj več smo pokazali le v sami končnici. Tokrat se nam je izšlo, izvlekli smo vsaj točko. Povsem mirni pričakujemo Špance, v četrtek bomo skušali vzeti prvo mesto v skupini," je o naslednjem tekmecu že razmišljal Jure Dolenec.

Slovenija bo najverjetneje zabeležila prvo ali drugo mesto v skupini, saj je malo verjetno, da bi Makedonija uspela premagati Španijo. Ob dveh zmagah Makedoncev in uspehu Španije proti Sloveniji bi izbranci Veselina Vujovića osvojili 'le' tretje mesto v skupini B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.