Svet
11 ogledov

Strauss-Kahn tudi uradno obtožen zvodništva

Strauss-Kahn tozba Reuters
Nekdanji prvi mož mednarodnega denarnega sklada (MDS) Dominique Strauss-Kahn je tudi uradno obtožen. Priznal je sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa organizacijo mreže prostitutk.

Zoper nekdanjega prvega moža MDS Dominiqua Strauss-Kahna je vložena obtožnica, potem ko je bil pred mesecem dni kot osumljenec priveden pred sodišče v Lillu. Na včerajšnjem zaslišanju je priznal sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa, da bi bil seznanjen, da so tam tudi prostitutke. Obtožnica ga bremeni organiziranja mreže zvodništva oziroma rednega organiziranja zabav s prostitutkami, ne le sodelovanja.

Sodišče je Strauss-Kahnu odredilo varščino v višini sto tisoč evrov in mu prepovedalo stike z drugimi vpletenimi v primer ter z mediji. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do dvajset let za rešetkami.

Afero so mediji poimenovali Carlton, saj so se zabave dogajale v prestižnem hotelu Carlton v francoskem Lillu, v zvodniško mrežo pa so bili vpleteni mnogi vidni francoski poslovneži. Preiskovalci so poleg nesojenega francoskega predsedniškega kandidata aretirali še osem ljudi, med katerimi je tudi policijski narednik.

Komentarjev 1
  • dd 11:14 27.marec 2012.

    Stari pokvarjenec! In nato, napada še ostale ženske. Najbrž pričakuje, da bodo vse "na komando".