Šport
31 ogledov

"Doma ne smemo več izgubiti"

union olipija Saša Despot
Z izjemno poškodovanega Luke Rupnika bo imel drevi Aleš Pipan v dvoboju 3. kroga EuroCup LAST32 proti Bayernu (20.30) na razpolago vse košarkarje. Pomembno vlogo bosta imela tudi Alen Omić in Blaž Mahkovic.

"Malce me še muči viroza, tako da se ne počutim najboljše. Proti Mega Leksuhh sem odigral dobro tekmo in tudi proti Bayernu bom skušal pomagati ekipi po najboljših močeh," je pred nocojšnjim obračunom v domačih Stožicah pojasnil Alen Omić, ki je na zadnji tekmi regionalne lige napovedal vzpon forme.

Center Union Olimpije verjame, da se lahko njegova zasedba enakovredno zoperstavi bogatim Nemcem: "Bayern ima v moštvu ogromno kakovostnih košarkarjev, ki igrajo hitro košarko. Le zmaga nas ohranja v igri za drugo mesto, zato bo potrebno prikazati naš pravi obraz. Z dvema zmagama smo prekinili črno serijo in sedaj malce lažje dihamo."

V Stožice prihaja evroligaš

Krilni košarkar Blaž Mahkovic, ki tako kot večina soigralcev v zadnjem obdobju kaže predstave v slogu toplo-hladno, upa na tretjo zaporedno zmago: "Z zmago v Ligi ABA smo si dodatno dvignili samozavest. Upam, da bomo v takšnem tempu zaigrali proti Bayernu. Igramo proti evroligaški ekipi, proti kateri nimamo česa izgubiti. Potrebno se bo boriti za vsako žogo, saj nam lahko le to prinese dober rezultat."

Pomemben faktor bo tudi pomoč s tribun, ki bi znala tehtnico prevesiti na ljubljansko stran. "Časa za pripravo ni bilo veliko. Trenerski štab nam bo predstavil vse prednosti in slabosti Bayerna. Na domačem parketu smo izgubili proti Bambergu, tako da si še enega domačega poraza ne smemo privoščiti, če se želimo boriti za napredovanje. Našim navijačem obljubljam boj do zadnjega diha," pred tekmo pravi Mahkovic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.