Slovenija > Črna kronika
68 ogledov

Doma "tiskal" evre

Denarnica Shutterstock
Ljubljanskim policistom je pot prekrižal 25-letni moški, ki je plačeval s ponarejenimi bankovci; tiskal jih je kar sam.

Policisti so 12. aprila odvzeli prostost 25-letnemu moškemu iz Krškega zaradi suma, da je ponarejal denar. Osumljeni je v enem izmed ljubljanskih lokalov plačal zapitek v višini nekaj evrov z bankovcem za 50 evrov. Osebje je posumilo, da bi lahko bil bankovec ponarejen, saj ni vseboval vseh zaščitnih elementov, prav tako pa so ga preizkusili na aparatu za ugotavljanje pristnosti bankovcev. 

Ob prihodu policistov je bilo ugotovljeno, da je osumljeni v istem lokali pred tem že plačal račun, prav tako v višini nekaj evrov, s ponarejenim bankovcem za 50 evrov, na tleh pa so našli še tretji ponarejen bankovec. 

Na podlagi odredbe sodišča je bila pri osumljenem opravljena hišna preiskava. Policisti so zasegli še 217 ponarejenih bankovcev za 50 evrov z dvema serijskima številkama, 10 papirnatih ovojev in elektronske naprave.   

V povezavi z omenjenim kaznivim dejanjem so policisti na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo tudi pri 22-letnem moškem iz okolice Krškega; tudi temu so zasegli elektronske naprave. Policisti še naprej zbirajo obvestila. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno tožilstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.