Magazin > Lepota & telo
317 ogledov

Domača zdravila proti kašlju

kašelj Shutterstock
Kašljate? Poskusite dobra domača zdravila, kot so črna redkev z medom, karamelni napitek z žajblom in limonin sok z medom.

Črna redkev z medom

Neškropljeno črno redkev dobro operite in obrišite. Zgoraj ji ravno odrežite klobuček, spodaj pa korenino, da bo lahko stala. Redkev izdolbite in v luknjo nalijte med. Skodelico pokrijte in pustite stati čez noč. Svež medeni sok pijte po žličkah.

Karamelni napitek z žajbljem

V kozici segrejte veliko žlico sladkorja in ga med mešanjem karamelizirajte do svetlorjave barve. Karamel takoj zalijte s približno tremi decilitri mleka. Mleko zavrite in ves čas mešajte, da se karamel raztopi. Nato vrelo mleko odstavite, dodajte do dve žlički posušenega žajblja in pokrito pustite stati približno pet minut. Mleko precedite skozi gosto cedilo in popijte čim toplejšega.

Limonin sok z medom

Sok ene limone zmešajte z žlico medu. Mešanico pojejte v počasnih požirkih. Namesto medu lahko uporabite tudi sladkor – zmes mešajte toliko časa, da se sladkor raztopi v sirup.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.