• Pon 13 do 25 °C
  • Tor 17 do 27 °C
  • Sre 17 do 22 °C
več na vreme.net

Svetovni pokal

0 komentarjev

"Domače tekme so dodatna motivacija in pritisk"

Dan pred začetkom 13. svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki ga letos gosti Koper in tamkajšnja Arena Bonifika, so svoja pričakovanja razkrili še slovenski reprezentanti. Ti imajo pred domačo tekmo visoke cilje, želijo si ponoviti uspehe iz lanskega leta.

Ig. K. / Koper

 

Sašo Bertoncelj se bo pomeril z Madžarom Krisztianom Berkijem. (Foto: epa)

Lani so Slovenci v Stožicah razveselili s štirimi zmagami, skupno pa z desetimi uvrstitvami na zmagovalni oder. Rok Klavora je zmagal na parterju, Žiga Šilc je končal na drugem mestu, Ivana Kamnikar je bila prva na dvovišinski bradlji, Teja Belak pa druga. Na preskoku sta na drugem in tretjem mestu končali Belakova in Tjaša Kysselef. Sašo Bertoncelj je na konju z ročaji osvojil drugo mesto, Alen Dimic je bil prvi na bradlji in drugi na drogu, Adela Šajn pa je bila za konec še najboljša na gredi.

Letos v Kopru od omenjenih ne bo Kamnikarjeve in Šilca, ki je zbolel. Selektorja Sebastijan Piletič in Andrej Mavrič sta za domačo tekmo izbrala Bertonclja, Dimica, Klavoro in Terbovška, ki je zamenjal Šilca, Luko Bojanca in Jureta Pavlico ter Belakovo, Kysselefovo, Šajnovo in Lucijo Hribar. Izven konkurence bodo tekmovali Luka Kišek, Pia Hribar in Sara King.

"Pritiska ne čutim, bolj me muči, ker mi je po EP vse dol padlo. Težko se je bilo zbrati. To se zgleda zgodi v glavi, da ne gre. Vseeno pa komaj čakam domačo tekmo. Vsi jo imamo najraje, ker te vzpodbuja več ljudi, domači. Komaj čakam, da se začne," je pričakovanja strnila Belakova.

 

"Domače tekme so zame dodatna motivacija. Pa tudi dodaten pritisk. Če že, doma ne želiš razočarati navijačev in samega sebe. Od sebe vedno pričakujem veliko. Tudi v Kopru, kjer se počutim odlično. Sem Gorenjec, ki je po duši Primorec. Pričakujem ogromno, uvrstitev v finale, potem pa borba za medalje s Krisztianom Berkijem na čelu, ki mu prepuščam vlogo favorita, a ne mečem puške v koruzo," pa je razložil Bertoncelj.

V petek, 11. maja, bodo na sporedu kvalifikacije za moške in ženske na vseh orodjih, začele se bodo ob 10. uri. V soboto in nedeljo bodo finali po orodjih z začetkom ob 14. uri in s prenosom na nacionalni televiziji.

Konkurenca bo izredno zanimiva, saj v Koper prihajajo Brazilec Arthur Zanetti, olimpijski prvak iz Londona 2012 in podprvak iz Ria 2016 na krogih ter tudi že svetovni prvak, Madžar Krisztian Berki, olimpijski prvak na konju ročaji iz Londona 2012 ter trikratni svetovni prvak in šestkratni evropski prvak, Romunka Larisa Andreea Iordache, petkratna evropska prvakinja, dobitnica 12 medalj na EP, na SP je osvojila dve srebrni in dve bronasti medalji, bronasta je bila na ekipni tekmi v Londonu 2012 ... Manjkala ne bosta tudi dobitnika medalj z zadnjega EP v Romuniji, Izraelec Aleksander Šatilov, ki je bil bronast na parterju, in Madžarka Boglarka Devai, bronasta s preskoka.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima