Šport
48 ogledov

Domen: Malo me žre

Domen Prevc EPA
"Domen še ima rezerve," pred odhodom na avstrijske tekme pravi trener Goran Janus.

Na drugi tekmi novoletne turneje je slavil Daniel Andre Tande, vodstvo v skupni razvrstitvi pa je za las prevzel Kamil Stoch. V Garmischu je bil peti Domen Prevc: "Skoki so bili boljši, me pa malo žre, ker so se pojavile stare napake, posebej v drugem skoku. Pred tekmo sem malo bolj odklopil skoke, rutina pa je bila podobna kot običajno. Si pa želim, da bi bili skoki že jutri, ko imamo sicer dan premora, ker si želim odpraviti napako iz finala."

"Vrtim se okrog 11. mesta, upal sem, da bom po Oberstdorfu naredil korak naprej. Je, kar je, ne morem se veliko pritoževati in moram iti počasi naprej. Ob sedmih smo se usedli z ekipo na večerjo, ob devetih pa smo bili že v svojih sobah. Meni ni uspelo zaspati do polnoči in sem moram počakati, da je pokanje zamrlo, da sem zaspal," pa je po novoletni preizkušnji in 11. mestu povedal Peter Prevc.

Cene Prevc je bil 24., Jernej Damjan 29., Jurij Tepeš in Anže Semenič pa sta izpadla v prvi seriji."Domen je prikazal lepše, boljše skoke, a ima še določene rezerve. Peter je okrog desetega mesta, za enkrat je to tako, a sezona je še dolga, najprej še dve tekmi novoletne turneje. Borili se bomo, drugega nam ne preostane. Malo več sem v finalu pričakoval od Ceneta, a ko je vse na kupu, delaš napake in ni tiste uvrstitve. Čestital pa bi Jerneju za prve točke po več kot letu in pol," je skoke svojih izbrancev ocenil trener Goran Janus.

"Želje so, da že na naslednji tekmi v Innsbrucku v finale pridemo z vsaj enim fantom več, a potrebno bo počakati. Naslednja postaja je Innsbruck, gremo naprej. Jutri bodo fantje imeli prosto, ker smo vsak dan na skakalnici. Ekipa do konca novoletne turneje ostaja nespremenjena," je še dejal prvi mož stroke v slovenski reprezentanci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.