Šport
82 ogledov

''Domen je za naprej neznanka''

domen prevc EPA
Po prvi tekmi 65. novoletne turneje v Oberstdorfu je oceno nastopa slovenskih tekmovalcev podal pomočnik trenerja Gorana Janusa Jani Grilc.

Novoletna turneja štirih skakalnic se za slovenske ljubitelje skokov ni začela po pričakovanjih, saj je od štirih slovenskih finalistov najboljši rezultat dosegel Cene Prevc (8. mesto), medtem ko je bil vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Domen Prevc le 26.

Orli so dosegli lep ekipni uspeh, saj sta se med prvo deseterico uvrstila še Jurij Tepeš (9. mesto) in Peter Prevc (10. mesto). Branilec velikega kristalnega globusa je po tekmi dejal, da se občutki počasi izboljšujejo, kar je dober obet pred nadaljevanjem sezone. V prvi seriji je obtičal Jernej Damjan

"Zelo lep ekipni uspeh z nekaj grenkega priokusa,'' je prvo tekmo cenil Jani Grilc, pomočnik glavnega trenerja Gorana Janusa. ''Domen se žal ni znašel na skakalnici, kot bi si to vsi skupaj želeli. Imel je težave, a z njim smo že opravili pogovor in gre zdaj lahko mirno naprej na naslednjo tekmo. Mora biti malo bolj sproščen, da pride nazaj do svojih pravih skokov, potem pa se bo videlo iz tekme v tekmo, kaj se bo dogajalo. Na silo ne moreš nič,'' je dodal Grilc.

Najbolj sproščen obraz je pokazal Cene Prevc, kar se je na koncu odražalo tudi v vrstnem redu. ''Srednji'' Prevc je z osmim mestom poskrbel za prvovrstno presenečenje. ''Cene je skakal zelo sproščeno in umirjeno. Naredil je svoje skoke, ki jih dela tudi na treningih in na tekmovanjih v celinskem pokalu, ko je zmagal. Cene je danes veliko presenečenje tudi za nas, a zdaj mu bo lažje za naprej,'' je dejal Grilc.
Dobro se je odrezal tudi Jurij Tepeš, spodbudno predstavo pa je prikazal tudi Peter Prevc. ''Jurij je naredil zgodovinski uspeh na turneji, saj mu še ni uspelo priti med deseterico, če se ne motim. Peter lepo napreduje iz skoka v skok. Današnji finalni je bil že zelo blizu tistih iz lanske sezone, rezerve je imel predvsem v spodnjem delu, kjer ni bil aktiven, verjetno tudi zaradi dveh padcev v tej sezoni. Tam je še izgubil nekaj metrov, a to se lahko hitro popravi. Danes je v tem, da so trije med deset veliko pozitivnega,'' je povedal Grilc.

''Domen pa je trenutno neznanka za naprej. A mislim, da če bo naredil korekcije v počepu, o katerih smo se pogovarjali, če bo odmislil pritisk, mislim, da lahko že na naslednjih tekmovanjih skače čisto normalno,'' je sklenil slovenski strokovnjak.

PREBERITE ŠE:

peter prevc | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 09:57 31.december 2016.

    Dajmo Prevci ! ! ! ! ! Dajmo naši ! ! ! ! ! ! !