Šport
67 ogledov

Domen Prevc: Ni bila kriva nervoza

Domen Prevc EPA
Sobotna tekma v finski Ruki se ni razpletla po željah slovenskega skakalnega tabora.

V petek je Domen Prevc s svojo prvo zmago v svetovnem pokalu presenetil športno javnost, njegov uspeh je s tretjim mestom dopolnil brat Peter. 

V soboto se je četa Gorana Janusa odrezala malce slabše.

Najboljši je bil Peter Prevc na sedmem mestu, Domen je bil 13., Jurij Tepeš 30., Nejc Dežman 42., Jaka Hvala in Anže Lanišek pa se nista prebila skozi kvalifikacije.

Peter Prevc je bil kljub temu, da je iz lanske sezone navajen boljših rezultatov, zadovoljen z opravljenim na Finskem, kjer mu sicer nikoli ni šlo vse od rok.

"S sedmim mestom moram biti zadovoljen. Skoki so bili na taki ravni kot včeraj, malo sem se lovil, skakalnica je nizka, tako tudi zaletišče. Na treningu lahko daš zalet višje in nato popraviš kakšno stvar, na tekmi ne moreš nič prikriti, konkurenca pa je huda. Toda glede na napake sem prišel do dobre uvrstitve," je po tekmi za STA dejal Peter Prevc, ki po petkovem padcu ni čutil hujših posledic.

"Po petkovem padcu psihičnih posledic nimam, imam modrico na levem stegnu, sklepi so celi in zdravi in to je najbolj pomembno. Jutri gremo domov, potem pa je konec tedna že naslednja tekma. Mogoče bi bilo dobro, če bi tu ostali še kakšen dan in malo trenirali, toda treba se je prilagoditi. Prvi tekmi sta za nami, sem še v igri za zmago, tehniko lahko tudi še popravljam, ker sem telesno dobro pripravljen, a čaka nas še veliko dela in tudi tekem," je dodal aktualni zmagovalec svetovnega pokala. 

Domen imel slabše občutke

Domen Prevc je bil v rumeni majici le en dan, s sobotno zmago mu jo je vzel Nemec Severin Freund. Mlajši Prevc je bil tako kot brat zadovoljen z rezultatom.

"Bilo je slabše kot včeraj, ni bila kriva nervoza, imel sem slabše občutke. Toda če pogledam na vse skupaj, sem zadovoljen," je bil kratek mlajši od bratov Prevc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.