Šport > Zimski športi
111 ogledov

Domen Prevc zmagovalec zadnje tekme poletnih skokov

Planica 2015 Anže Petkovšek
Poletna tekmovanja skakalcev so se končala z zmago najmlajšega izmed bratov Prevc. Tudi v skupnem seštevku se je Domen uspel uvrstiti pred starejša brata Petra in Ceneta.

Brati Prevc bodo v prihodnosti slovenske navijače smučarskih skokov lahko navduševali kar kot trio. To je dokazal najmlajši izmed bratov Prevc, ki je v Klingenthalu zmagal zadnjo postajo poletnega dela celinskega pokala.

Potem ko je bil mlajši brat Petra in Ceneta Prevca po prvi seriji šele deseti, se je z izjemnim skokom 129,5 metrov uspel povzpeti kar na najvišjo stopničko. Šestnajstletnik je slavil prvo zmago celinskega pokala, na oder za zmagovalce pa sta stopila še Norvežan Andreas Stjernen in Poljak Maciej Kot.

"Počutim se zelo dobro, posebej ker zmage nisem pričakoval, saj sem bil deseti po prvi seriji. Zame je vsaka točka v celinskem pokalu velik uspeh," je po tekmi povedal Domen Prevc. Pohvalil pa ga je tudi Poljak Kot: "Upal sem, da bom lahko zmagal, a Domen je bil enostavno najboljši. Njegov drugi skok je bil izjemen."

V skupnem seštevku poletnega dela celinskega pokala so se od Slovencev najbolje uvrstili Anže Lanišek (4. mesto), Andraž Pograjc (9. mesto), Rok Justin (11. mesto) in Domen Prevc (13. mesto). Lanišek se je uvrstil na sedmih tekmah, Pograjc in Justin sta se udeležila osem oz. devet tekem, Prevc pa se je uvrstil na petih tekmah. Najboljši slovenski skakalec Peter Prevc se je udeležil le dveh tekem in v skupnem seštevku zasedel 29. mesto.

Dobre novice pa prihajajo tudi iz Planice, ki bo tudi v prihodnji sezoni lahko organizirala finale svetovnega pokala. 

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 16:59 04.oktober 2015.

    Bilo bi čudovito, če bi trije Prevci zasedli prva tri mesta.