Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Domnevnega terorista posrkalo iz letala

Poškodovano letalo Reševalni pas/Twitter
Drama na letalu. Neznani moški je aktiviral eksplozivno napravo, zaradi katere se je poškodoval del trupa letala. Domnevni terorist padel skozi luknjo, ki jo je povzročila manjša eksplozija.

Potniki letala so videli moškega, ki so ga zajeli plameni, nato pa ga je posrkalo skozi luknjo trupa letala, ki jo je povzročila manjša eksplozija. Očividci so opazovali, kako je padal proti zemlji.

Letalo družbe Daallo Airlines je letelo proti Džibutiju, a le nekaj minut po vzletu se je moralo vrniti proti letališču v Mogadišu.

"Bili smo na zračni višini 3300 metrov, ko so potniki začeli kričati. Takoj sem se odločil spremeniti smer in se vrniti nazaj na letališče. K sreči kontrolna plošča ni bila poškodovana, smo pa izgubili pritisk v kabini," je povedal 64-letni pilot Vladimir Vodopivec srbskega rodu.

Pristojni še preiskujejo nenavaden dogodek na letalu; ali je šlo resnično za spodletelo dejanje teroristov, še niso potrdili.

 

Komentarjev 5
  • Žurnalček 20:35 03.februar 2016.

    Odkar smo samostojni in ne več neuvrščeni , tudi ni čudno . Pilot je Slovenec , zato je članek zanimiv , ker ga je uspešno pristal z 3300m višine.

  • Žurnalček 20:34 03.februar 2016.

    Zakj domnevna bomba , ko se pa jasno vidi na vzven zvita oplata aviona !

  • Papaja Popi 13:43 03.februar 2016.

    Pa je dobil, kar je iskal.