Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Domnevna ugrabitelja in morilca Zorice Škrbić prosila za odlog

aretacija aretiran lisice Shutterstock
Prva dva od štirih domnevnih ugrabiteljev in mučiteljev Zorice Škrbić bi se morala danes izreči, ali priznavata krivdo za kazniva dejanja, ki so pripeljala do njene smrti, a so narok na njuno željo preklicali.

Četverica je obtožena povzročitve posebno hude telesne poškodbe in ugrabitve.

Za prvo kaznivo dejanje je zagroženih od treh do 15 let zapora, za drugo pa od enega do desetih let. Tri od štirih obtoženih, Željka Petrovića, Blagoja Sazdova in Milana Trivkovića, bodo na sodišče pripeljali iz pripora, Senad Livadić pa je na prostosti.

Vsi obtoženi so prosili za več časa

Za danes popoldne sta razpisana prva dva predobravnavna naroka, druga dva pa v petek zjutraj, a so oba naroka na željo strank preklicali. Kot kaže, si želijo več časa za pogajanja o priznanju s tožilcem. Če se obtoženi niso uspeli pogoditi s tožilstvom in torej krivde na predobravnavnem naroku ne bodo priznali, bodo na istem naroku imeli možnosti predlagati ali poskusiti izločiti določene dokaze. Nato bo steklo sojenje.

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili. V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Ženska, od katere naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podlegla poškodbam.

  • Preberite še:

Ugrabitev in uboj Zorice Škrbić skrbno načrtovali

Trem odredili sodno pridržanje

Umrla, ker so jo vrgli med smetnjake

Komentarjev 2
  • stanekos 09:37 19.avgust 2015.

    Samo min. 3 leta??? In še pogodili se bodo se bodo na koncu vsi ti štirje čefkoti in čez dobro leto spet iskali nove žrtve. Kakšna zblojena država.

  • Papaja Popi 08:49 19.avgust 2015.

    Vsi obtoženi so prosili za več časa !!!!!!!!!!!Ali so oni dali kaj časa Zorici ???????????