Šport
18 ogledov

"Domov se vračamo dvignjenih glav''

Dino Murić Anže Petkovšek
Košarkarji Union Olimpije so se sinoči pogumno zoperstavili Bayernu, a jim je v končnici zmanjkalo moči za popoln preobrat, tako da so se iz Münchna vrnili s porazom (90:84).

Zmaji so priložnost za presenečenje bržkone zapravili že v prvem polčasu, ko so s slabo obrambo dovolili domačinom, da dosežejo kar 51 točk. Drugi del tekme je prinesel bistveno bolj agresiven pristop gostov, ki so se vrnili v igro za zmago in domačinom dihali za ovratnik vse do zadnjih sekund, v katerih pa so bili Nemci spretnejši in srečnejši.

Bayern ni izgubil kontrole

"Tudi v zadnjih sekundah, ko je bil rezultat še precej izenačen, smo se držali našega načrta in nismo izgubili kontrole nad dvobojem. Pokazali smo pravi odnos," je bil po zmagi, ki je njegovemu moštvu prinesla vstopnico za napredovanje med najboljših 16 moštev v Eurocupu, zadovoljen trener Bayerna Svetislav Pešič.

Pipan zadovoljen s pristopom

"Gledalci so lahko uživali v dobri in napeti tekmi. Res sem lahko zadovoljen z bojetvitim pristopom mojih košarkarjev v drugem polčasu," je pojasnil trener Union Olimpije Aleš Pipan, medtem ko je kapetan zmajev Dino Murić pogrešal malce naklonjenosti boginje Fortune: "Vrnili smo se po zaostanku, a nam je v končnici zmanjkalo moči. Bayern je zadel nekaj pomembnih metov in prišel do zmage. Igrali smo dobro in domov se lahko vrnemo dvignjenih glav. Na žalost sreča ni bila na naši strani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.