Šport
33 ogledov

Domžalčani po enajstmetrovkah

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Nogometašem Celja in Olimpije, ki so si četrtfinale pokala Slovenije priigrali v torek, so se danes pridružili še Krka, Zavrč, Luka Koper in Domžale.

Še največ težav so pri napredovanju imele Domžale, vodilna ekipa Prve lige Telekom Slovenije, ki so šele po streljanju enajstmetrovk (7:6) strle odpor drugoligaša Triglava iz Kranja. Domžalčani so povedli v 25. minuti prek Sashe Aneffa, na 2:0 je v 63. minuti povišal Zeni Husmani, nato pa sta za Kranjčane zadela Matej Poplatnik (69.) in Darko Djukić (80.). Uroš Korun je v 94. minuti zabil za 3:2, a se Triglav ni predal: Aleks Pihler je zadel v 115. minuti. Po streljanju enajstmetrovk so bili srečnejši Domžalčani, junak je bil vratar Nejc Vidmar, ki je ubranil dva strela.

Zavrč je z 2:0 premagal Šenčur, zadela sta Lovro Cvek v 65. minuti in Ivan Antolek v 75. Koprčanom, ki so se pomerili s Taborom iz Sežane, je  četrtfinale v 80. minuti priigral Jaka Štromajer. Ta je edini gol na dvoboju dosegel v 80. minuti. Z minimalno zmago so se v naslednji krog prebili tudi nogometaši Krke, ki so z zadetkom Josipa Fučka v 77. minuti izločili velenjski Rudar.

Preostali tekmi 2. kroga pokala Slovenije med Farmtechom Veržejem in Gorico ter Kalcerjem Radomljem in Mariborom sta preloženi. Že v torek so si četrtfinale pričakovano priigrali nogometaši Celja in Olimpije. Ljubljančani so na Prevaljah s 4:0 premagali Korotan, Celjani so bili z 2:1 boljši od Zarice iz Kranja.

Pokal, osmina finala:

Zarica Kranj : Celje  1:2 (1:0)
Korotan Prevalje : Olimpija  0:4 (0:1)
Triglav : Domžale   2:2 (0:1)/3:3/ 6:7*
Tabor Sežana : Luka Koper   0:1 (0:0)
Šenčur  : Zavrč   0:2 (0:0)
Rudar Velenje : Krka  0:1 (0:0)
Farmtech Veržej - Gorica (preloženo)
Kalcer Radomlje - Maribor (preloženo)

* - po enajstmetrovkah
/.../ - po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.