Šport > Nogomet
49 ogledov

Domžalčani do velike zmage

nogomet Domžale
1/8
Saša Despot
Domžalčani so v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo gostili angleškega premierligaša West Ham United in zasluženo prišli do zmage z 2.1.

"Prepričan sem, da s pravim pristopom, enormno željo lahko prikažemo nekaj dobrega. Kakšen bo rezultat, ni pomembno, pomembno bo, da gremo ponosni z igrišča," je pred tekmo s sedmo ekipo angleškega prvenstva povedal trener Domžal Luka Elsner.

Zanimanje za eno največjih tekem v klubski zgodovini je bilo veliko, zato so se Domžalčani za dvoboj z West Hamom preselili na stadion Stožice. Večina tistih, ki je kupila vstopnico, je na noge planila v 11. minuti, ko je z bele točke zadel Matic Črnic. Pred tem je žogo nespretno izgubil Michail Antonio, do nje je prišel Črnic, v nadaljevanju pa je strel Antonia Manceja z roko v kazenskem prostoru zaustavil Norvežan Håvard Nordtveit.

A hitro je enajstmetrovka sledila tudi na drugi strani. Po mnenju sodnika je vratar Axel Maraval ob izbijanju žoge nepravilno trčil v branilca Winstona Reida, najstrožjo kazen pa je v gol spremenil Mark Noble.

Gostitelji so še naprej igrali zelo solidno, lep strel pa si je na levi strani pripravil Črnic, žoga pa je poletela mimo vrat. Enako se je zgodilo tudi v 33. minuti, ko je do nevarnega strela z glavo prišel Marko Alvir. Dve minuti kasneje je na drugi strani po podaji iz kota do strela z nogo prišel Andy Carroll. Po prekršku nad odličnim Črnicem je s prostega strela poizkusil Benjamin Morel, vendar je streljal preko vrat. Tudi v zadnjih minutah prvega polčasa strelci niso bili pretirano natančni in na odmor se je odšlo z izidom 1:1.

A že v 49. minuti so Domžalčani znova vodili. Po levi strani je pobegnil Črnic, se spustil v kazenski prostor. Sledil je diagonalni strel ob Nordtveitu, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo. Mojstrska poteza igralca tekme! Elsnerjevi izbranci so bili nekoliko manj pri žogi, a tekmecu niso dovoljevali izrazitih priložnosti, sami pa so si priigrali kopico kotov, ki pa niso ponudili kaj več.

V 83. minuti je do novega strela prišel Črnic, a je bil njegov poizkus blokiran, sledil je nov kot za Domžalčane. Isti igralec je le nekaj minut kasneje sprožil z 18 metrov, vratar Adrián je žogo s težavo odbil, do nje pa je prvi pritekel Amedej Vetrih. Ko je sam in tudi večina gledalcev na stadionu že videla okroglo usnje v mreži, pa je španski čuvaj še iztegnil nogo in jo odbil v kot.

V sodnikovem podaljšku je Elsner iz igre potegnil Črnica in mu tako omogočil poslušanje aplavza, ki mu ga je namenilo občinstvo.

"Seveda smo veseli, da smo zmagali. Vsebinsko smo odigrali tako, kot je bilo potrebno. Zagotovo je vsak, ki je stopil na igrišče, pokazal svoj maksimum. Ko zložimo dober kolektiv, ki je bil danes prisoten, lahko premagujemo močnejše ekipe, kot je naša. Zagotovo pa moramo danes uživati v tem, nato pa se obrniti v prihodnost. Imamo še povratno tekmo, vmes pa še dvoboj z Mariborom v državnem prvenstvu. Tako da je izzivov veliko. Malenkosti odločajo na taki ravni in te so bile danes na naši strani. Odločilen dejavnik pa je bil mentalen preklop, ki so ga naredili igralci," je po tekmi povedal trener Domžal Elsner.

Evropska liga, 3. kolo kvalifikacij:

Domžale : West Ham United  2:1 (1:1)
Črnic 11./11-m, 49.; Noble 18./11-m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.