Šport > Nogomet
51 ogledov

Domžale čaka delo, Gorica ne obupuje

Domžale, lusitanos Anže Petkovšek
Nogometaši Domžal so dobro opravili s prvo preizkušnjo v novi sezoni in dosegli pomembno zmago proti Lusitanosu (3:1). Slabše so se odrezali Goričani, ki so morali priznati premoč Maccabiju iz Tel Aviva (0:3).

Obe povratni tekmi bosta naslednji četrtek, 7. julija. Domžale bodo gostovale ob 20.30 na stadionu Andorra la Vella.

Goričani pa bodo skušali visoki poraz in zaostanek treh golov nadoknaditi na domačem stadionu, na tekmi, ki se bo začela ob 18.30.

Tekma v Športnem parku v Domžalah se ni začela po željah rumenih, saj so gostje povedli že po prvem strelu proti vratom.

"V uvodu tekme nas je nasprotnik presenetil s hitrim vodstvom. To nas je prebudilo in v nadaljevanju smo pokazali pravo dinamiko igre in si priborili zelo pomembno prednost pred povratno tekmo," se s slabim vstopom v tekmo ni pretirano obremenjeval trener Luka Elsner. Domžale so namreč v nadaljevanju pripravile preobrat ter si še pred polčasom zagotovile prednost 3:1.

"Z rezultatom se pretirano ne obremenjujem. Veliko bolj me zanima vsebina igre in ta je bila v drugem polčasu zelo slaba. Ustvarili smo si le eno priložnost, na drugi strani pa je bil tekmec blizu znižanju zaostanka na 2:3. Drugi polčas me ne zadovoljuje. Kljub temu smo zmagali in to je pozitivno. Vedno je težko igrati evropske tekme, saj je, ne glede na nasprotnika, to povsem druga raven tekmovanja. Prebili smo led in prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši," je za spletno stran domžalskega kolektiva dejal 33-letni strateg.

Elsner vesel nove zmage v Evropi

Dvakratni slovenski prvaki so na evropsko zmago čakali skoraj osem let. Nazadnje so 23. julija 2008 v kvalifikacijah za ligo prvakov z 2:0 na domačem igrišču premagali luksemburški Dudelange. "Izredno sem vesel, da smo zmagali, saj Domžale že dolgo časa niso slavile v Evropi. Na igrišču so se potrdile naše besede v napovedi tekme, da je Lusitanos vsega spoštovanja vredna ekipa, ki igra zelo srčno in z velikim ponosom. Glede na videno v drugem polčasu nas čaka še ogromno dela. Nasprotnik se bo na povratni tekmi zagotovo boril z vsemi možnimi sredstvi, da obrne rezultat. Videli smo, da moramo biti na najvišji ravni, če želimo biti boljši od njih. Če nam to ne uspe, nas lahko doleti veliko razočaranje. V Andoro bomo šli z veliko mero tekmovalnosti in odgovornosti ter poizkušali dokončati delo," je sklenil Elsner, ki je dosegel svojo prvo evropsko zmago v vlogi trenerja.

Gorica po pričakovanjih brez možnosti

Sklonjenih glav pa so uvodno dejanje letošnje evropske sezone zapustili nogometaši Gorice, ki jih je izraelski Maccabi iz Tel Aviva odpravil s 3:0. Kljub na prvi pogled visokemu porazu, so v strokovnem štabu goriške zasedbe prepričani, da so belo-modri pustili soliden vtis, ki daje nekoliko upanja pred povratno tekmo v Športnem parku čez teden dni.

Maribora bo evropsko pot začel v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, pomeril pa se bo z Levskim iz Sofije. Prva tekma bo 14., povratna pa 21. julija.

Slovenski nogometni prvak Olimpija Ljubljana bo uvodno evropsko preizkušnjo odigrala proti slovaškemu državnemu prvaku Trenčinu. Zmaji se bodo v bitko za preboj v tretji predkrog kvalifikacij za ligo prvakov podali v sredo, 13. julija ob 20.30. Povratna tekma s slovaškim predstavnikom pa bo na sporedu teden dni kasneje (sreda, 20. 7.) v Žilini ob 20.15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.