Šport > Nogomet
16 ogledov

Maribor izgubil v Velenju, zmaga Celjanov

Slobodan Vuk Anže Jelar Zeni Husmani Gorica NK Domžale Prva liga TS Športni park Simon Maljevac
Nogometaši velenjskega Rudarja so pred domačimi gledalci šokirali državne prvake in se veselili velike zmage 2:0 (1:0). Vijoličasti imajo po tem spodrsljaju na lestvici samo še štiri točke prednosti pred Domžalami.

Domžalski nogometaši so z zmago proslavili 14-letnico svoje prve prvoligaške zmage proti Gorici. Na obračunu, ki sta si ga ogledala tudi selektorja Slovenije in BiH Srečko Katanec in Mehmet Baždarević, so Domžalčani nekoliko popravili vtis s prejšnjih dveh tekem - prvenstvenega poraza proti Olimpiji in pokalnega proti Kopru.

Z novimi tremi točkami ostajajo na drugem mestu, medtem ko so Novogoričani, v dobršnem delu srečanja celo boljši tekmec, osmi. Kot zanimivost veja omeniti, da Gorica ni premagala Domžal že na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah.

Domžalčani so tokrat že v deveti minuti dosegli prvi zadetek, a je bil Slobodan Vuk v prepovedanem položaju, tako da njegov zadetek iz bližine ni obveljal. Zato pa je obveljal gol Dejana Žigona v 24. minuti. Po dolgi podaji je žoga padla v eno izmed luž, malce zmedla domačega branilca Kenana Horića, ki ob Žigonu ni bil dovolj odločen, tako da je goriški nogometaš z leve strani kazenskega prostora žogo poslal v mrežo za 1:0.

Že štiri minute pozneje so domači izenačili. Gosti so po podaji v kazenski prostor nespretno odbili žogo, ta se je od Dina Martinovića skotalila naravnost do Vuka, ki je iz bližine ugnal Alberta Gallinetto. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija v prvem delu, ki sicer ni postregel z velikim številom priložnosti, tudi zaradi razmočenega igrišča.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Primorci, ko je Žigon z glavo zgrešil iz ugodnega položaja v 48. minuti. Enajst minut pozneje je imel lepo priložnost tudi Martinović, a je s približno sedmih metrov slabo streljal, tako da Nejc Vidmar ni imel težkega dela. Kljub konkretnejši igri gostov, pa so domači povedli v 63. minuti. Spet je bil strelec Vuk, ki je po podaji Dejana Trajkovskega z leve strani žogo pospravil v prazno mrežo.

Le malce pozneje bi sodnik lahko dosodil najstrožjo kazen za igranje z roko Simoneja Napolija v kazenskem prostoru, a so domači ostali brez strela z bele točke. So pa od 72. minute igrali z igralcem več, saj je neposredni rdeči karton zaradi nevarne igre (visoka noga proti glavi Trajkovskega) ostali brez Alexandra Caputa. Zmago je v 89. minuti potrdil Matej Podlogar, ki je izkoristil slabo reakcijo Gallinette po podaji z desne strani v kazenski prostor. Žoga se je namreč od goriškega vratarja odbila prav do Podlogarja.

Domžale bodo v 29. krogu prihodnjo soboto gostovale v Celju, Gorica pa bo gostila Krko.

Oslabljeni Rudar šokiral Mariborčane

Čeprav so Velenjčani nastopili brez dveh standardnih mož, kaznovanih Elvedina Džinića in Damjana Trifkoviča, so poskrbeli za še bolj zanimivo dogajanje pri vrhu prvenstvene lestvice.

Branilcem naslova, ki jim po porazu na prvi polfinalni pokalni tekmi proti Celju ta teden ne bo ostal v prav lepem spominu, so Velenjčani prizadejali peti poraz v sezoni, kar pomeni, da imajo vijoličasti štiri točke prednosti pred Domžalami in pet pred Celjem. Knapi, ki so dosegli svojo drugo spomladansko zmago, so na šestem mestu.

V uvodu prvega polčasa so bili konkretnejši gosti, ki so v 13. minuti žogo prek Marcosa Tavaresa poslali čez gol, v 19. minuti je velenjski vratar Matjaž Rozman dobil dvoboj z Agimom Ibraimijem, v 24. minuti pa je Mitja Viler zgrešil cilj. Velenjčani pa so vse bolj opozarjali nase, med drugim je Jasmin Handanović moral posredovati v 40. minuti po strelu z glavo Maria Babića.

Triindvajsetletni vezist Rudarja pa je pet minut pozneje znova pokazal, da je v dobri formi, z natančnim strelom z leve strani je žogo poslal čez Handanovića v mrežo za vodstvo z 1:0.

V drugem polčasu je znova prvi zagrozil Babić, a ni bil natančen s 15 metrov, zatem je na drugi strani Tavares streljal z glavo iz bližine, Rozman pa je bil na mestu. V 53. minuti je Ibraimi s prostega strela z 18 metrov meril malce premalo natančno, minuto zatem pa je glavni sodnik Damir Skomina branilcu Maribora Aleksandru Rajčeviću pokazal rdeči karton zaradi igranja z roko. Rajčević je bil zadnji igralec pred svojim vratarjem.

Knapi so številčno prednost unovčili v 72. minuti, ko se je v gneči pred vrati najbolje znašel branilec Ivan Knezović in žogo poslal v mrežo. Gosti so bili do konca tekme še najbližje zadetku v 85. minuti, najprej je poskus Daliborja Volaša blokiral Knezović, po kotu v naslednji akciji pa je Jean-Philippe Mendy s strelom z glavo zgrešil cilj.

Velenjčani bodo v 29. krogu v petek gostovali v Zavrču, Maribor pa pri Radomljah.

Prva Liga TS, 28. krog:


Domžale : Gorica 3:1 (1:1)
Vuk (28, 64), Podlogar (89); Žigon (24)

Luka Koper : Radomlje 2:0 (1:0)
Lotrič (23, 57)

Zavrč : Celje 1:2 (1:0)
Novoselec (24); Jeslinek (51), Sunny (77)

Rudar: Maribor 2:0 (1:0)
Babić (45), Knezović (72)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.