Šport > Nogomet
22 ogledov

Maribor izkoristil darilo Olimpije

nogomet Olimpija Saša Despot
Nogometaši Domžal so v tekmi 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij s 4:0 (1:0). Maribor je po spodrsljaju Olimpije spet zavzel vrh ligaške lestvice.

Novembrski reprezentančni odmor je Radomljanom prinesel že drugo letošnjo menjavo na trenerski klopi. Potem ko je Jani Žilnik septembra nasledil Dejana Djuranovića, je vodstvo kluba pred nekaj dnevi zamenjalo tudi njega. Proti Mariborčanom je ekipo prvič vodil Anglež Dave McDonough, ki bo zadnjeuvrščeno ekipo državnega prvenstva vodil do konca jesenskega dela prvenstva. Vendar njegov debi na klopi Radomelj ni bil uspešen, saj so Mariborčani prišli do pričakovane zmage, s katero so spet prevzeli prvo mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Mariborčani, ki so v domačem prvenstvu zadnjič izgubili v šestem krogu na domačem igrišču proti Aluminiju, so v Domžalah na razmočenem igrišču od prve minute pritisnili proti domačim vratom, vendar si kakšne resnejše priložnosti niso priigrali. Domačini so dobro zaustavljali njihove napade, prvič pa so na gostujoče igralce v svojem kazenskem prostoru pozabili v 32. minuti. Dare Vršič je na levi strani izvajal kot, v skoku pa se je najbolje znašel Marko Šuler, ki je s strelom z glavo premagal nemočnega Aljaža Ivačiča.

Ivačič je bil nemočen tudi pet minut pozneje, ko so Mariborčani na sredini igrišča prišli do žoge, v polprotinapadu pa se je Aleks Pihler odločil za strel proti vratom s približno 25 metrov. Slovenski reprezentant je zadel desni zgornji kot vrat domačih.

V drugem polčasu so domačini vzpostavili ravnotežje na igrišču, čeprav so imeli gostje še naprej več žogo v svojih nogah. V 50. minuti je imel priložnost za znižanje izida Kristijan Šipek, vendar so gostujoči branilci njegov strel blokirali, sedem minut pozneje pa se je prvič na tekmi izkazal Jasmin Handanović. Marcos Tavares v 78. minuti iz ugodnega položaja ni zadel žoge, zato pa je bil bližje zadetku Vršič. Ivačič je njegov strel ubranil, pred Damjanom Boharjem pa je Rok Jazbec izpred praznih vrat žogo odbil v polje. Končni izid je dve minuti pred koncem rednega dela tekma s svojim drugim golom postavil Pihler, ki je še enkrat streljal od daleč, na poti do vrat pa je žoga zadela enega od domačih branilcev in presenetila Ivačiča. Za zadetek je bil zaslužen tudi Luka Zahovič.

V prihodnjem krogu bodo Radomlje že v petek, 25. novembra, gostovali v Velenju pri Rudarju, Mariborčani pa bodo dan pozneje gostili Krško.

Domžalčani ohranili stik z vrhom

Nogometaši Domžal so v Kidričevem rutinsko upravičili vlogo favorita in osvojili tri točke, s katerimi ostajajo v stiku z vodilnim dvojcem državnega prvenstva. Varovanci Simona Rožmana z igro v polju niso posebej navdušili, a so se izkazali z učinkovitostjo, izkoristili so praktično vse lepše priložnosti, ki so jim ponudile, pokazali, zakaj so trenutno najučinkovitejše moštvo lige.

Imeli pa so tudi nekaj sreče, saj so domači, ki so v vsej tekmi naredili kar nekaj hudih napak v obrambi, že na začetku tekme dosegli avtogol. Z zmago so dokazali, da jim ekipa Aluminija ustreza, saj so v šesti medsebojni tekmi petič zmagali, doslej so le enkrat remizirali, še to v Domžalah.

Domžalčani so povedli že po prvi nevarnejši akciji na tekmi. Jure Balkovec je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer je Slobodan Vuk ni zadel, a je nato nespretno posredoval Milan Kocić in premagal svojega vratarja. Po golu so imeli gosti še eno priložnost, vendar je po dolgem oklevanju strel Marka Alvirja zletel mimo gola.

Nato pa so pobudo prevzeli domači nogometaši. Po kotu je njihovo prvo priložnost zamudil Josip Zeba, z glavo je streljal čez gol. V 31. minuti je vratarja Dejana Milića poskusil presenetiti Matic Vrbanec, najbližje zadetku pa je bil tri minute pozneje Dejan Krljanović, njegov strel od daleč je zadel zgornji del prečke. V slabem prvem polčasu je bilo to tudi vse, kar so videli gledalci.

Za Aluminij sta bili usodni dve napaki v prvem delu drugega polčasa. Najprej je obramba v 55. minuti dovolila Slobodanu Vuku, da je obrnjen s hrbtom proti golu prejel žogo, se spretno obrnil in z močnim strelom premagal Janžekoviča. Slednji je sedem minut pozneje praktično poklonil gol Antoniu Manceju, ki je tik pred tem vstopil v igro, po posredovanju izven kazenskega prostora mu je po najbrž nepotrebni podaji Vedrana Turkalja žogo namestil, da mu je ni bilo težko poslati v mrežo.

To pa še ni bilo vse, kar je dosegla domžalska ekipa. V 70. minuti je Zeni Husmani dobro streljal od daleč, Janžekovič je žogo odbil v kot, po njem pa je bil v kazenskem prostoru najspretnejši Gaber Dobrovoljc, ki je z glavo dosegel četrti gol svoje ekipe.

Gostitelji so imeli v drugem delu le eno lepo priložnost, Vrbanec je v 68. minuti streljal točno v vratarja Milića, še nekajkrat pa so poskušali s streli od daleč.

Prva Liga TS, 17. krog:

Aluminij - Domžale 0:4 (0:1)
Kalcer Radomlje - Maribor 0:3 (0:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.