Šport
16 ogledov

Domžale povečale naskok po golu v 87. minuti

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Nogometaši Domžal so povečali svoj naskok na vrhu lestvice z zmago pri Krki (0:1), za katero je v zaključku zadel Benjamin Morel. Radomlje so doma prepričljivo klonile proti Gorici (0:3).

Nogometaši Domžal so po treh prvenstvenih tekmah brez zmage le prišli do nje. Toda pot do nje je bila težka, saj so izbranci Luke Elsnerja odpor Krke zlomili šele v 87. minuti, ko je zadel Benjamin Morel. Domžale so po sobotnem porazu Maribora in remiju Olimpije ter današnjem uspehu prednost na prvenstveni lestvici povečali na šest točk. Krka ostaja deveta.

Domžalčani so takoj po uvodnem sodniškem žvižgu krenili proti nasprotnikovem golu, že v drugi minuti pa je poizkusil Nemanja Maksimović. Minuto pozneje je po podaji streljal Veljko Simić, toda veselje mu je preprečila vratnica. Novo priložnost so si gosti pripravili v peti minuti, ko je zaključil Morel, nato pa se je igra umirila, Novomeščani pa so vzpostavili ravnotežje. Krkaši so prvič sprožili v 20. minuti, a je strel Danijela Rašića Nejc Vidmar ustavil, dve minuti kasneje pa je strel Sashe Aneffa brez težav obranil Tomislav Pelin.

Nogometaši so v drugem polčasu prikazali manj kot v prvih 45 minutah, za odtenek boljši pa so bili domačini. Najprej je v 52. minuti Josip Fuček meril mimo gola, 20 minut kasneje pa je Fuček na levi strani kazenskega prostora iskal Žigo Kastrevca, ki pa ni bil pravočasno pri žogi, da bi jo poslal v gol. Ko je že vse kazalo, da si bosta ekipi razdelili točki, pa so v 87. minuti Domžalčani izpeljali lepo akcijo. Slobodan Vuk in Simić sta odigrala dvojno podajo, slednji se je znašel pred Pelinom, ki mu je strel sprva ubranil, pri odbiti žogi pa je bil prvi Morel in jo poslal v gol.

Gorica do prve zmage v gosteh

Radomlje, Koper | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Po 15. krogu Radomlje še vedno ostajajo brez zmage pred domačimi gledalci, Gorica pa je prvič slavila v gosteh. In to prepričljivo, čeprav so domači imeli priložnosti, ki pa jih niso izkoristili ali pa jim je veselje preprečil okvir vrat.

Goričani so obračun ekip z dna prvenstvene lestvice pogumno začeli, v sedmi minuti je prvi poizkusil Denilton Venturim, ki ni bil dovolj natančen, dve minuti kasneje pa so vodili. Luka Majcen je z leve strani poslal predložek, domači branilec Jure Balkovec pa je nespretno žogo poslal v svoj gol. Radomljani so do prvega strela prišli v 16. minuti, Žiga Smrtnik je meril preslabo, minuto kasneje pa je mimo gola meril tudi Sandi Arčon. Po nekaj bolj umirjenih minutah je Smrtnik v 31. minuti močno sprožil, na mestu pa je bil Vasja Simčič. Domačini so prevzemali pobudo in bili nevarnejši, a kaj več od strela Dušana Stoiljkovića v 35. minuti si niso pripravili, Gorica pa je v 41. minuti drugič na tekmi streljala in tudi zadela. Uspešen je bil Majcen, ki je izkoristil podajo Ezekiela Hentyja.

Po vrnitvi na zelenico so Goričani takoj zapretili, dvakrat je poizkusil Henty, toda neuspešno. V 57. minuti je streljal Marshal Johnson, minuto kasneje še Majcen, vmes pa na drugi strani Luka Cerar, a se rezultat ni spremenil. V drugem delu razigrani Henty je v 62. minuti žogo le poslal v gol Radomelj, ko je izkoristil podajo Johnsona in zadel z glavo. Domača zasedba se ni predala, poizkušala je doseči vsaj častni gol, a Tomaž Avbelj in Matej Centrih nista zadela cilja. V 73. minuti je imela še lepšo priložnost, saj je Alen Jogan igral z roko, sodnik Dragoslav Perić pa je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Luka Vrhunc, toda Simčič se ni pustil premagati. Pet minut pred koncem je prečko zadel še Smrtnik.

Kalcer Radomlje bodo tekmo 15. kroga igrale v soboto, 25. oktobra, ko bodo gostovale v Celju, Gorico isti dan čaka domači obračun z Olimpijo.

Prva liga TS, 14. kolo:

Rudar Velenje : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)

Luka Koper : Zavrč 2:1 (1:0)
Delić 13., Lotrič 56.; Cvek 93.

Maribor : Celje 1:2 (1:1)
Zahović 30.; Rajčević 7./ag, 66./ag
RK: Viler (Maribor) 37.

Krka : Domžale 0:1 (0:0)
Morel 87.

Kalcer Radomlje : Gorica 0:3 (0:2)
Balkovec 9./ag, Majcen 41., Henty 62.
Vrhunc (Radomlje) je v 73. minuti zapravil enajstmterovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.