Šport > Nogomet
55 ogledov

Domžale premagale Koper

nogomet Koper-Domžale
1/8
Saša Despot
Nogometaši Luke Koper so v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:2 (0:2). To je bila edina današnja tekme Prve lige, ki se ni končal z izenačenim izidom.

Domžalčani so se z zmago na Obali še utrdili na tretjem mestu prvenstvene lestvice, hkrati pa se na zgolj tri točke približali drugouvrščenemu Mariboru. Izbranci Luke Elsnerja so temelj zmage postavili že v prvem polčasu, ko so dosegli oba zadetka, ta pa sta tudi pomenila, da Domžale ostajajo neporažene na tekmah v gosteh v tej sezoni. Koprčani na drugi strani so sicer obdržali šesto mesto, a imajo enako število točk kot zasledovalca Rudar in Krka.

Sicer pa se je tekma za domače slabo že začela. Maloštevilni gledalci so komaj sedli na svoja mesta, ko so za Koprčane tradicionalno neugodni gosti iz Domžal v svojem prvem resnem napadu povedli. V četrti minuti je tako za 1:0 po lepi podaji Slobodana Vuka iz bližine zadel osamljeni Rudi Požeg Vancaš.

Gosti so bili kmalu spet nevarni, a je Kristjan Kahlina v 11. minuti zaustavil strel Benjamina Morela, ki je poskusil tudi v 18. minuti, a je bil koprski vratar spet na mestu. Koprčani, ki jim je hiter zadetek gostov gotovo pokvaril taktične načrte za to tekmo, so zelo nevarno zagrozili šele v 29. minuti.

Zadnja hrvaška okrepitev domačih Drago Gabrić, sicer tudi bivši igralec Domžal, je po napaki Kenana Horića stekel proti vratom gostov, nato pa po zelo dobrem strelu s približno dvajsetih metrov zadel prečko. Dve minuti pozneje je mimo gostujočih vrat po podaji Daliborja Radujka streljal še Hysen Memolla.

Nekoliko bolj aktivno igro domačih, ki so ambiciozneje krenili po izenačenje, so bolj razpoloženi gostje zaustavili z novim zadetkom. V 39. minuti je naprej Požeg Vancaš streljal proti golu Kopra, Kahlina je bil na mestu, odbito žogo pa je Požeg Vancaš podal do Morela, ki je zadel za 2:0.

V prvem polčasu boljši gostje so imeli v sodniškem dodatku še eno priložnost. Podaje domžalskega kapetana Nejca Skubica z desne strani ni izkoristil Žan Majer, ki je s 14 metrov streljal prek domačih vrat.

V uvodu drugega polčasa, natančneje v 49. minuti, je Jan Andrejašič po samostojni akciji s 25 metrov močno streljal, a preko vrat Nejca Vidmarja. Na drugi strani je pet minut zatem zunanji del mreže koprskega gola zadel Jure Balkovec. V 56. minuti je bil z glavo nenatančen tudi domači Drago Gabrić.

Drugi rezervist domačih Luka Vekić je v 63. minuti po kotu za domače poskusil s strelom z glavo, a je bil Vidmar zanesljiv. Deset minut zatem so gostje preko Morela in Skubica izpeljali obetavno akcijo in celo zadeli, a je bil Vuk v prepovedanem položaju. Domači vratar je moral posredovati nekaj trenutkov zatem po strelu Majerja s 14 metrov.

V 86. minuti je s prostega strela s 25 metrov mimo leve vratnice nevarno sprožil Leo Štulac, v sodniškem dodatku pa sta najprej za goste poskušala Jan Repas in Majer, a se Kahlina ni dal. Že v 94. minuti je domači napadalec Vekić po podaji Andrejašiča meril mimo gola in tako zapravil še eno priložnost za vsaj častni zadetek domačih.

Izdi 19. kroga Prve lige:

Rudar - Krka 1:1 (1:1)
Krško - Celje 0:0
Maribor - Zavrč 3:3 (1:1)
Luka Koper - Domžale 0:2 (0:2)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.