Šport > Nogomet
112 ogledov

Domžale razprodale olimpijski stadion

domžale Anže Petkovšek
Nogometaši Domžal se bodo na povratni tekmi z West Ham Unitedom pomerili na razprodanem olimpijskem stadionu.

Domžalčani so na prvi tekmi 3. predkroga Evropske lige z 2:1 premagali West Ham, po prikazanem pa bi si morda zaslužili še višjo zmago. Četrtkov povratni obračun bo tako nadvse zanimiv, ob prvi tekmi kladiv na londonskem olimpijskem stadionu pa se tako išče še kakšna vstopnica več. Uradna otvoritev objekta bo sicer v nedeljo, ko bo v Londonu gostoval Juventus.

"Zelo sem zadovoljen z dvojno obrambo v zadnjih minutah prejšnje tekme. Če bi zadeli za 3:1, bi bila naša naloga pred domačimi gledalci zelo težka. Ob 2:1 imamo lepe možnosti za napredovanje, če bomo v tekmo dobro krenili in hitro zadeli. Tisti obrambi bi uvrstil med najboljše obrambe v moji karieri. Moja naloga je, da pomagam svoji in to mi je uspelo," je pred povratno tekmo z Domžalčani sicer razmišljal vratar Londončanov Adrian.

"Tudi na prvi tekmi smo šli po zmago in vsi smo bili po dvoboju raučarani z našo predstavo, saj nismo igrali tako dobro kot v minuli sezoni. A imamo lepo priložnost na novi zelenici, na novem stadionu. To je velika tekma za nas, spodbujala nas bo ogromna množica navijačev," je še dejal španski čuvaj mreže.

''Nikoli še nisem igral pred toliko gledalci. Iz kateregakoli zornega kota pogledam, ne vidim, kako bi poln stadion lahko negativno vplival na igralce. Četudi navijači navijajo za nasprotnika, ti takšno vzdušje na stadionu prinese le pozitivno energijo in adrenalin,'' pa je prepričan občasni mladi reprezentant Slovenije Jure Balkovec, ki je z Domžalčani podaljšal pogodbo za tri leta.

''Slovenska mentaliteta ponuja razmišljanje, da smo že presegli pričakovanja in da je vseeno, kaj se zgodi v Londonu. Naš trener je dokazal, da znamo tudi v naši državi razmišljati drugače in zmagovalno miselnost s pridom prenaša tudi na nas igralce. Prepričan sem, da se v Londonu ne bomo le branili, ampak gremo pokazati svojo igro. Odločno gremo po napredovanje," je za klubsko spletno stran zaključil Balkovec.

Prenos dvoboja si boste lahko ogledali na televiziji Sport Klub.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.