Šport
16 ogledov

Domžale vse bližje jesenskemu naslovu

Vidmar Tavares Domžale Maribor PLTS Saša Despot
Začetek 16. kola je postregel z derbijem med Mariborom in Domžalami. Slednje so z 1:0 slavile v gosteh in se tako še utrdile na vrhu lestvice.

Vodilne Domžale so v Ljudskem vrtu osvojile pomembne tri točke in tekmecu ob tekmi več pobegnile za devet točk. Maribor je več napadal, Domžalčani pa so znali izkoristiti prvo priložnost, kar je bilo na koncu dovolj. Toktatni gostje se zdaj lahko resno spogledujejo z naslovom jesenskega prvaka. 

Domači trener Ante Šimundža, ki ni mogel računati na poškodovana Aleksandra Rajčevića in obolela Željka Filipovića in Agima Ibraimija, je šok doživel že v četrti minuti. Gostujoči nogometaši so izvajali kot z desne strani, žoga je prišla do Joshue Parkerja, ki jo je podaljšal do Sashe Aneffa. Urugvajec jo je iz bližine poslal v mrežo.

Domači so nato po pričakovanjih več napadali, a redko prišli do zaključnega strela. Pri redkih strelih na gol so bili nenatančni. V 25. minuti je Mitja Viler izvajal proti strel z desne strani in zadel zunanji del mreže. Domžalčani so v obrambi pustili malo prostora, v napadu pa so izkoristili nekaj nezbranosti domačih. V 38. minuti je imel vratar Jasmin Handanović težave pri lovljenju žoge, ki jo je v pred gol poslal Aneff. V sodnikovem dodatku se je Marcos Tavares znašel v najbolj obetavni situaciji za domače, zadel pa je desno vratnico gola Nejca Vidmarja.

Štajerci s slepimi naboji

V drugem polčasu je Tavares v 66. minuti streljal preko vrat, tri minute kasneje pa so Domžalčani ostali nekaznovani po nerodnosti celotne obrambe in vratarja Vidmarja, ki je zapustil gol in žogo z glavo odbil do Luke Zahovića, ta pa je z roba kazenskega prostora z glavo meril v prazen gol, vendar je žoga zletela tik mimo desne vratnice. Sintayehu Sallalich in Petar Stojanović sta v nadaljevanju poskusila s streli z desne strani, žoga pa ni našla poti do gola.

V 72. minuti je Tavares streljal z roba kazenskega prostora, ob posredovanju Darka Zeca je žoga zadela prečko. V končnici je Šimundža okrepil napad, gostujoči trener Luka Elsner pa obrambo. Igra je potekala na polovici gostov, ki so se do konca tekme uspešno branili, domači pa so tekmo končali z desetimi igralci, saj je Zahović s komolcem v glavo udaril Nejca Skubica

Šimundža: "Danes si fantje žvižgov niso zaslužili"

Mariborsko občinstvo, tokrat se je zbralo okrog 3000 gledalcev, je neučinkovito igro domačih "nagradilo" tudi z žvižgi. Poraz brez doseženega zadetka je za vijoličaste slaba popotnica pred sredinim obračunom, ko v Ljudski vrt prihaja Chelsea.

"Navijači imajo pravico do svojega zaključka. Mislim, da bi nam lahko žvižgali po kakšni drugi tekmi, danes pa si fantje žvižgov niso zaslužili, ker so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči. Zavedam se, da je mariborska publika zalo zahtevna in mislim, da bo to pozitivno vplivalo na fante," je žvižge pod Kalvarijo za ekipa24.si pokomentiral domači strateg Šimundža.

Prva liga TS, 16. kolo:

Maribor : Domžale 0:1 (0:1)
Aneff 4.
RK: Zahović (Maribor) 92.

Nedelja:
Rudar - Gorica
Radomlje - Zavrč
Olimpija - Celje
Luka Koper - Krka

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.