Šport
30 ogledov

Radomlje še brez točk

Šport: Naš prvoligaš ostaja brez trenerja, vrača se Slaviša Stojanović! - Radomlje, Koper, Dejan Djuranović Anže Petkovšek
V edini sobotni tekmi je Rudar v gosteh ugnal Radomlje. Nogometaši Domžal so v petek skočili na vrh prvenstvene lestvice, do prve zmage pa so prišli Celjani.

Nogometaši Rudarja so v tretjem nastopu v novi sezoni dosegli prva dva zadetka in vknjižili prve tri točke, novinci v prvoligaški druščini iz Radomelj pa so vnovič zatresli mrežo tekmeca, a tako kot v prvih dveh krogih na koncu ostali praznih rok.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so v uvodnih minutah pokazali, da si silno želijo prvih točk v sezoni. Terensko premoč so kronali že v 11. minuti, ko je Dalibor Radujko visoko skočil sredi kazenskega prostora in meril tako natančno, da je bil vratar Vjekoslav Andrić brez moči. Po vodstvu so pobudo prevzeli domačini, ki pa si vse do zaključka niso uspeli priigrati izrazitejše priložnosti. V 40. minuti je Kalcer vendarle izenačil. Kapetan Janez Zavrl se je v gneči dokopal do skoka in žogo z glavo poslal v spodnji kot. Vratar Matjaž Rozman jo je sicer odbil v vratnico, a je usnje vseeno končalo v mreži. Ko je že kazalo, da bosta ekipi odšli na odmor poravnani, je Rudar izvedel kot, žoga je na prvi vratnici prišla do Ivana Firerja, slabo posredovanje vratarja Filipa Drakovića, ki je v 24. minuti zamenjal Andrića, ter domače obrambe pa je botrovalo vodstvu gostov.

V nadaljevanju gledalci niso več videli zadetkov. Igra je bila še naprej atraktivna; prvi del drugega polčasa je pripadel gostom, zaključek pa domačim nogometašem. V zadnjih desetih minutah je Kalcer vse moči usmeril v napad, toda Luka Vrhunc v 80. minuti in Niko Snoj v 90. pri zaključku nista bila dovolj natančna oziroma zbrana.

Derbi pripadel Domžalam

Ekipi Zavrča in Domžal sta v prejšnjih dveh kolih osvojili vseh šest možnih točk, po medsebojni tekmi pa pri polnem izkupičku ostajajo Domžalčani. Ti na treh tekmah v novi sezoni še niso prejeli zadetka. Po dveh zmagah z 1:0 so bili tokrat na Ptuju z 2:0 boljši od gostiteljev.

Nejc Vidmar Domžale | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Prvi polčas ni postregel s številnimi priložnostmi, še najlepšo je v 39. minuti zamudil napadalec Joshua Parker, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem Markom Ranilovićem, a ga ni uspel ugnati. Izbranci Luke Elsnerja so na glavni odmor vseeno odšli z minimalno prednostjo. V 44. minuti so namreč izvajali kot, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Francoz Benjamin Morel, ki je tako zadel na svoji prvi tekmi v dresu Domžal.

Domači so v drugi polčas krenili bolj napadalno. Po uri igre je Dino Kresinger z glavo meril v spodnji desni kot, z obrambo pa se je izkazal Nejc Vidmar. Dve minuti kasneje je gostujoči protinapad zaključil Parker, z roba kazenskega prostora pa je žogo poslal mimo leve vratnice. Igralci Zavrča so imeli žogo več v svojih nogah, a so se Domžalčani uspešno branili, že v sodnikovem dodatku pa je nespretnost domače obrambe izkoristil rezervist Aladin Šišić.

Hitro vodstvo Celjanov

Na Areni Petrol so Celjani gostili novomeško Krko, že v tretji minuti dvoboja pa so domači nogometaši povedli. Prvi gol za celjski klub v novem prvenstvu je po lepi akciji zabil Benjamin Verbič, ki je zadel z roba kazenskega prostora. Štajerci so bili podjetnejši tudi v nadaljevanju prvega polčasa, po pol ure igre pa je njihovo premoč potrdil še izjemno razpoloženi Valon Ahmedi. Ta je izkoristil podajo, ki jo je v sredino poslal Gregor Bajde

V drugih 45 minutah je imela nekoliko več od igre tudi Krka, vseeno pa so bili gostitelji nevarnejši. Domača zasedba je bila tako v 69. minuti blizu novemu golu. Ahmedi je znova preigraval, našel Danijela Miškiča, ki pa je zadel vratnico.  V 84. minuti pa je novomeška obramba klonila še tretjič. Celjani so dolgo časa pletli mrežo okoli gostujočih vrat, naposled pa je po slabem posredovanju Krkine obrambe do žoge prišel domači kapetan Blaž Vrhovec in jo potisnil v mrežo.

Prva liga TS, 3. kolo:

Zavrč : Domžale 0:2 (0:1)
Morel (44), Šišić (91)

Celje : Krka 3:0 (2:0)
Verbič (3), Ahmedi (30), Vrhovec (84)

Kalcer Radomlje : Rudar Velenje  1:2 (1:2)
Zavrl 40.; Radujko 11., Firer 44.

Nedelja ob 20. uri:
Gorica - Luka Koper

Preloženo:
Olimpija Ljubljana - Maribor

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.