Šport > Nogomet
46 ogledov

Za ta evropski klub navija Donald Trump

Donald Trump, Melania Trump Profimedias
Novoizvoljeni ameriški predsednik je imel pred nekaj meseci veliko povedati na račun trenerjev enega od angleških klubov.

Marca, ko je Donald Trump še bil bitko za republikansko nominacijo s Tedom Cruzom in Johnom Kasichem, je po shodu v Severni Karolini razkril svoje nogometne simpatije.

Trump, tudi sam nekdanji nogometaš, je dejal: "Sem navijač Arsenala številka ena in pravi 'topničar'. Pričakujem, da bomo poniževali ostale manjše klube," je za spletno stran Politica dejal Trump, ki pa mu gre trener Londončanov Arsène Wenger očitno zelo na živce.

"Če bi Wenger Izraelce vodil v obljubljeno deželo ..."

"Wenger je prizadel toliko duš po vsem svetu, tudi mene. Kako nas lahko Manchester United premaga? Če to ni bilo dovolj, nas je potolkel še Swansea. Wenger je klovn, maškarada in izvirna verzija zlaganosti. Arsenal je postal vreča za nabijanje. Kako nas lahko Manchester United in Chelsea premagujeta doma in v gosteh?" je marca grmel Trump in se ponudil kot investitor.

"Wenger spada v pekel ali pa v Hollywood, kjer bi lahko snemal grozljivke. Glede na njegovo patetično staro podobo bi se filmi prodajali po vsem svetu. Arsenal mora biti prerojen. Če klub potrebuje denar, potem sem pripravljen plačevati trenerja naslednjih 50 let, če Wenger odide in pusti Arsenal na miru. Če bi Wenger vodil Izraelce v obljubljeno deželo, potem 40 let ne bi delali nič in nazadnje pristali nazaj v Egiptu," je bil slikovit Trump.

Zbodel rivale

Na začetku letošnje sezone je vendarle spregovoril tudi nekaj (posredno) pohvalnih besed o ljubljenem klubu, ko je Arsenal doma premagal Chelsea (3:0).

Trump je namreč Chelseaju in Manchester Unitedu svetoval, naj se združita v en klub, da bi bila konkurenčna Arsenalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.