Šport > Košarka
24 ogledov

Dončić najboljši ob zmagi Reala

Luka Dončić Profimedias
Košarkarji madridskega Reala so povedli v četrtfinalnem dvoboju proti Darussafaki.

Luka Dončić je bil na drugi tekmi četrtfinalnega dvoboja med madridskim Realom in turško Darussafako izjemno razočaran nad svojo predstavo, saj mu ob slabem metu ni uspelo zadeti iz igre, Madridčani pa so pred domačimi gledalci izgubili proti četi Davida Blatta. Carigrajčani so Realu odvzeli prednost domačega igrišča.

A Španci so hitro odgovorili, znova pa je bil odličen tudi mladi slovenski košarkar. Ta je tokrat vknjižil statistični indeks 23 za 13 točk, osem skokov, dve podaji in eno ukradeno žogo. Za tri točke je Dončić zadel dva od petih metov, za dve pa je bil trikrat natančen iz prav toliko poizkusov. Enak indeks je imel pri Realu le še Mehičan Gustavo Ayon, ki je zbral 18 točk in devet skokov. Prvi strelec pri Realu je bil sicer Jaycee Carroll. Pri Turkih je blestel Hrvat Ante Žižić (20 točk, pet ujetih žog).

Real je v tekmo krenil zelo odločno in si že v prvi četrtini priigral dvoštevilčno prednost, na prvi odmor pa je odšel s +9. Razlika je postopoma naraščala do zaključka tretje četrtine (+19), ko je domačim z nekaj zaporednimi trojkami dvoboj spet uspelo narediti nekoliko bolj zanimiv. Darussafaka je štiri minute in pol pred zadnjim piskom sirene prišla celo do izida 74:77, a je nato koš ob osebni napaki dosegel Dončić in ob zadetem prostem metu goste popeljal znova do +6. Podobno prednost je Real držal v naslednjih minutah do končnih 81:88. Španci so v zmagah povedli z 2:1.

Odličen še en 'Slovenec'

To je uspelo tudi ekipi Anadolu Efes, ki je pred domačimi gledalci, tekma je bila prav tako v Istanbulu, premagala Olympiacos, Ta se je z gostitelji enakovredno kosal le v prvi četrtini, ob polčasu pa je zaostajal še znosnih 27:33.

Drugi polčas so Turki odprli z delnim izidom 8:0 in Grkom tako pobegnili že za 14 točk, enako prednost pa so ohranili do začetka zadnje četrtine. Olympiacos se je slabe štiri minute pred koncem približal na 49:53, minuto pred koncem pa je bil po trojki Vassilisa Spanoulisa na semaforju izpisan izid 59:57 v korist Efesa. Isti igralec je nato zadel še en met za tri točke, pred zadnjimi 18 sekundami igre je bilo 61:60. Nato je dva prosta meta zadel Francoz Thomas Heurtel, Spanoulis pa je zgrešil trojko za izenačenje. Za zmago s 64:60 je nato zadoščala že točka Tylerja Honeycutta.

Pri zmagovalcih je sicer izstopal nekdanji košarkar Olympiacosa Bryant Dunston. Nesojeni slovenski reprezentant, v izbrani vrsti si ga je želel Jure Zdovc pred SP v Španiji 2014, a do podelitve državljanstva ni prišlo, je zbral 16 točk, devet skokov in eno blokado.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.