Šport > Košarka
30 ogledov

Dončić začel odlično

Luka Dončić Profimedias
Mladi slovenski košarkar Luka Dončić je v novo sezono krenil z zelo dobrim učinkom.

Pri madridskem Realu bodo v tej sezoni očitno zelo računali na sedemnajstletnega Luko Dončića. Ta je na prvi tekmi španskega prvenstva tako na parketu prebil skoraj 19 minut, v svojo statistiko pa vpisal šest točk, štiri asistence, dva skoka in blokado. Pri tem je bil stoodstoten pri metu iz igre, zadel je eno trojko in en poizkus za dve točki, ob koncu tekme pa je bil po namernem prekršku, ki je bil storjen nad njim, polovično uspešen s črte za proste mete.

O pomembnosti mladega Slovenca govori dejstvo, da je odigral zadnjo četrtino, ko je Real tudi dokončno zlomil odpor Unicaje. Andaluzijci so v zadnjem delu igre celo vodili, nato pa je preobrat s trojko začel Dončić, za njim pa sta za delni izid 9:0 zadela meta za tri točke še Jaycee Carroll in Jeffery Taylor. Tekma se je končala s 101:9

V minutah, ko je bil na parketu Dončić, je Real tekmeca nadigral kar za 21 točk. V tem statističnem elementu je bil pri kraljevem klubu boljši le Othello Hunter (+25).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.