Šport > Košarka
42 ogledov

Dončić navdušil s potezo po koncu tekme

luka dončić real madrid pokal Profimedias
Slovenski košarkar Luka Dončić se je z Real Madridom veselil pokalne lovorike v Španiji.

Real Madrid je v finalu španskega košarkarskega pokala premagal Valencio (97:95) in osvojil četrto zaporedno lovoriko, skupno pa že 27. Madridskemu velikanu je do zmage pomagal Luka Dončić, ki je dosegel devet točk, štiri skoke in šest podaj.

''Tako kot ponavadi je bila tekma zelo izenačena. Čestitke Valencii, ki je odigrala dober finale. Mi smo morali zavihati rokave in zele sem vesel zmage. To je dodatna motivacije, da nadaljujejo s trdim delom,'' je povedal 17-letni zvezdnik Real Madrida, ki prednjači tudi na lestvici košarkarske Evrolige.

Dončić pa španskih medijev in prepričal le z igro na parketu, temveč se je izkazal tudi po tekmi, ko se je sprehodil do klopi nasprotnega moštva in izrekel čestitke košarkarjem ter funkcionarjem poražene ekipe.

Dončič je najobetavnejši slovenski košarkar in aktualni zvezdnik evropske košarke. Po zaslugi izjemnih predstav v Evropi in v domačem prvenstvu se ga vse glasneje povezuje s prestopom v severnoameriško ligo NBA, vendar se mu, kot pravi, za zdaj še nikamor ne mudi.

''Ne razmišljam o tem. Sem član Real Madrida. Potegujemo se za vse lovorike. Ne mudi se mi v NBA. Real Madrid je najboljši klub v Evropi in vesel sem, da sem tukaj,'' je za El Pais nedavno dejal bodoči slovenski reprezentant.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.