Magazin > Lepota & telo
29 ogledov

Donna Karan nategnila 100 pripravnikov?

Donna Karan EPA
Nekdanji pripravnik, ki je delal za modno znamko Donna Karan, toži oblikovalko zaradi neplačanega pripravništva. Ob tem trdi, da je v istem položaju še vsaj 100 pripravnikov.

Valentino Smith je za Donno Karan delal leta 2009, ko je na teden v njenem podjetju na Manhattnu prebil 16 ur, za kar mu še zdaj niso plačali. A Smith ni razočaran samo zaradi tega, temveč tudi zaradi izkušnje, ki to ni bila. Obljubili so mu, da bo od pripravništva pri Karanovi odnesel veliko, a vse, kar so mu dali za delati, je bilo kuhanje kave in pospravljanje omar z oblačili. "Izkoristili so ga. Tega v drugih podjetjih ne vidiš," je za Daily News povedal njegov odvetnik.

Neplačano pripravništvo mora ustrezati določenim kriterijem. Kot čez lužo veleva zakon, mora neplačano pripravništvo koristiti pripravniku v tej meri, da je podobno uvajanju v delo in nudi okolje, v katerem se pripravnik lahko marsikaj nauči. Pri Donni Karan Smithu tega niso nudili, pravi.

Smith od modne znamke zdaj na sodišču zahteva plačilo vseh ur, poleg tega pa hoče, da se v njegovo tožbo vključi primere še vsaj stotih pripravnikov, ki so imeli enako izkušnjo pri Karanovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.