Svet
545 ogledov

Donosila bo otroka, da bo lahko darovala njegove organe

Zunanji obrat v Sloveniji izvajajo praviloma po 37. tednu nosečnosti. (Foto: Shu Žurnal24 main
Nosečnici so zdravniki povedali, da ima njen še nerojeni otrok anencefalijo. Z možem sta sprejela plemenito odločitev.

Zdravniki so Keri in Royce Young iz Oklahome na enem od pregledov povedali, ima njuna še nerojena hči anencefalijo. Otroci z anencefalijo se rodijo brez dela možganov in lobanje. Otroci običajno preživijo le nekaj dni.

Starša sta prepričana, da se je treba boriti za vsako življenje. Odločila sta se pomagati drugim ljudem, natančneje otrokom, ki potrebujejo organe. "Ni bila lahka odločitev. Naslednjih dvajset tednov bom čutila otrokove gibe in brce, lahko bom slišala njeno srce. Obenem pa bom ves čas vedela, da bova po rojstvu skupaj le kratek čas," je dejala Keri. 

Royce je dejal, da je Keri kmalu po tem, ko sta bila seznanjena z diagnozo, pomislila, da bi njuna hčerka lahko pomagala drugim. Kot pravi, je ponosen na svojo ženo. Želi si, da bi bilo drugače in da bi hčerka lahko upihnila prvo svečko, shodila, ne nazadnje se poročila. A realnost je taka, da na stvari ne more vplivati, je še zapisal na Facebooku. 

Deklica, ki sta ji dala ime Eva, naj bi se rodila meseca maja.

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.