Šport
21 ogledov

''Doping, doping, doping''

usain bolt EPA
Jamajški sprinter Usain Bolt je izrazil nezadovoljstvo in zaskrbljenost, ker se v njegovem športu pred začetkom SP v Pekingu govori samo še o dopingu.

Mednarodna atletska zveza Iaaf se je nedavno znašla pod plazom očitkov, da premalo naredi za preprečitev dopinških afer, nekateri mediji trdijo, da je bilo precej zmagovalcev na velikih tekmah v zadnjih letih pod vplivom prepovedanih sredstev. Vse to je tudi Bolta zaskrbelo, saj se mu zdi, da šport nima več prave veljave.

"Res je prevzel glavno vlogo. Zadnje tedne poslušam samo še o eni stvari: dopingu, dopingu, dopingu ... Glavnina tem je posvečenih temu, kar je seveda zelo žalostno," je pred SP dejal Bolt.

Namige o tem, da je on rešitelj atletike, ki jo zastrupljajo poživila, pa Jamajčan zavrača: "Predvsem tečem zase. Navijači mislijo, da moram teči za čisto atletiko, a obstaja še mnogo drugih, ki so tudi 'čisti'. Odgovornost vseh nas je, da poskrbimo za svoj šport in da dokažemo, da lahko veliko dosežemo brez goljufanja," še dodaja Bolt.

Jamajčan letos ni blestel, tudi zaradi poškodb je njegova sezona daleč od idealne, zato tudi zavrača pričakovanja navijačev, da bo v Pekingu prvi zvezdnik SP.

"Trdo sem treniral, da bi bil kar najbolje pripravljen in da bi lahko branil naslova. Vsi vedo, da je prvenstvo zame najpomembnejši cilj. Čeprav doslej nisem imel najboljše sezone," pravi svetovni prvak na 100 in 200 metrov, ki se bo vrnil na slavno prizorišče, stadion Ptičje gnezdo, kjer je leta 2008 zablestel na olimpijskih igrah: "Zame se je vse začelo v Pekingu. Imam čudovite spomine na stadion, igre in mesto. Zato se že veselim novih tekem v prihajajočem tednu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.