Šport
30 ogledov

Predsednik izsiljeval dopingiranki

kenija atletika EPA
Predsednik kenijske atletske zveze Isaac Mwangi se sooča z obtožbami, da je poskušal izsiljevati dve dopingirani atletinji.

Kenijska atleta Francisca Koki in Joyce Zakary, ki sta bili zaradi pozitivnega dopinškega testa na lanskem svetovnem prvenstvu v Pekingu kaznovani s štiriletno prepovedjo nastopanja, sta obtožili predsednika nacionalne zveze Isaaca Mwangija, da je v zameno za ureditev neugodnega položaja od njiju zahteval denar.

"Mwangi je pred suspenzom od obeh zahteval 21.000 evrov, a jih nisva imeli. Jaz toliko denarja nisem niti videla, kaj šele, da bi ga bila zmožna plačati. Praktično se je moja kariera v Pekingu šele začela," je novinarju AFP dejala Kokijeva.

"Da naju je izsiljeval, se mi zdi nepošteno, še posebno, ker sva bili obupani. Verjamem, da nisva edini, ki sva take reči doživeli, prepričana sem, da se je še mnogo naših atletov znašlo pred tako dilemo. O tem sem že govorila s predstavniki Mednarodne atletske zveze,'' je dodala Kenijka.

Predsednik Mwangi je obtožbe zanikal, priznal je, da se je z atletinjama pogovarjal, a ni zahteval nobene podkupnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.