Šport
60 ogledov

Dopingiranih kar 31 ruskih biatloncev

biatlon EPA
Mednarodna biatlonska zveza ima seznam z 31 ruskimi biatlonci in biatlonkami, ki so osumljeni zlorabe dopinga.

Kot je za nemško tiskovno agencijo dpa danes dejal predsednik IBU Anders Besseberg, so med osumljenimi tudi še aktivni tekmovalci in tekmovalke. Nekateri že imajo prepoved nastopanja, nekateri pa so kariere že zaključili.

Ob tem so na seznamu tudi nekateri biatlonci in biatlonke, ki doslej še niso nastopali na največjih mednarodnih tekmovanjih. Seznam je IBU prejela od Svetovne protidopinške agencije, IBU pa je že pred objavo drugega dela poročila McLaren pripravila posebno petčlansko mednarodno ekipo, ki preučuje dokumente Wade.

"A vse to skupaj ne gre kar čez noč. To ni preprosta naloga in najpomembnejše je zdaj, da vse skupaj predstavimo kar najbolj transparentno," pravi Besseberg. Komisija bo že danes nadaljevala s svojim delom.

V primeru, da se bo IBU odločila športnikom prepovedati nastopanje, se bo to zgodilo še pred tekmo svetovnega pokala v Oberhofu. Tudi mladinsko SP meseca februarja in svetovni pokal v marcu, ki bi morala biti na sporedu v Rusiji, bosta bržkone prestavljena v kakšno drugo državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.