Slovenija > Komentarji in kolumne
32 ogledov

Dopust kot bežanje pred politiki

Na srečo imamo objektivno pravo, ki bo volilne roke razložilo tako ali pa povsem drugače.

kolumnisti 06.04.11 Tjasa Pureber, foto: nik rovan | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan
Ali se bo zakon o brezplačni pravni pomoči spremenil, ne ve nihče. Prav tako ni jasno, kaj se bo zgodilo s pogajanji s sindikati in kopico zakonov, ki bodo romali v predale. Do zdaj je bil ob padanju vlad pri nas edini tekoči element kateregakoli posla tekoči trak, po katerem se je na vse pretege kadrovalo. Napoved, da se bo zaradi padca vlade politično življenje ustavilo, je do neke mere realna. A po drugi strani ne moremo pristati na histerijo, s katero nas poskušajo prepričati, da je prišel konec sveta. Ko politiki na levi in desni govorijo o nujnosti politične stabilnosti, praviloma le preračunavajo, ali bodo dobili več odstotkov zdaj ali čez nekaj mesecev. Povedano drugače: bodo jeseni ljudje pozabili kakšno (ne)pravnomočno sodbo ali padec iz strankarskega vrha, spanje v opoziciji in dejstvo, da je bilo v koaliciji precej strank, ki morajo zdaj ljudi prepričati, da so jih vsakič znova preglasovale druge stranke ali strici iz ozadja. Da niti ne omenjamo kalkulacij tistih, ki bodo nove stranke le stežka postavili do poletja. Na srečo je tu objektivno pravo, ki ga je mogoče razložiti tako ali pa povsem drugače. Da le koristi politični eliti.

Igra

Jasno, vse to politiki delajo le za nas, saj nam z umazano kampanjo res nočejo uničiti težko prisluženih dopustov. Pustimo ob strani tistih 124.000 brezposelnih in njihovih družin, ki bodo dopustovali doma. V vsakem primeru bo po določitvi datuma volitev lažje načrtovati dopust. Vprašanje je le, ali ne bodo plaže premajhne za vse, ki bodo bežali pred vrlimi politiki.

Preberite članek: Odvetniki postajajo luksuz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.