Slovenija
19 ogledov

V Egiptu še okoli 200 Slovencev

Hurgada Shutterstock
Letalo, ki je v soboto z letališča na Brniku prazno poletelo proti Egiptu, se je v zgodnjih jutranjih urah vrnilo v domovino. Na njem je bilo 180 Slovencev.

Na njem so bili potniki, ki so prek slovenskih turističnih agencij počitnikovali v tamkajšnjih letoviščih. Prihodnji poleti v Egipt so do nadaljnjega ustavljeni, je povedal direktor prodaje v Kompasu Peter Majerle.

V Egiptu je trenutno nekaj manj kot 200 Slovencev. Po tiste, ki tam počitnikujejo preko turističnih agencij, bodo v sredo poslali letalo, poroča POP TV.

Potem ko je zunanje ministrstvo zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih slovenskim državljanom v petek odsvetovalo vsa nenujna potovanja v Egipt, so slovenske turistične agencije začasno ustavile polete proti letoviščem ob Rdečem morju. Turisti, ki bi morali v Egipt potovati v soboto, so tako ostali doma oz. so se odločili za zamenjavo aranžmaja.

Medtem se v Egiptu danes obetajo novi protesti privržencev odstavljenega predsednika Mohameda Mursija. Za danes je napovedana tudi seja vlade, na kateri bodo razpravljali o krizi v državi, potem ko je v nasilju v minulih dneh umrlo več kot 750 ljudi. Na dnevnem redu bo med drugim predlog začasnega premiera Hazema al Beblavija za razpustitev Muslimanske bratovščine.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:14 18.avgust 2013.

    Da boh , da ukusili malo Islamskega gneva, bedaki kam so rinel .