Šport
120 ogledov

Đorđević: Dončić se je odločil za Slovenijo

luka dončić youtube Youtube
Srbski selektor Saša Đorđević je ob predstavitvi širšega seznama košarkarjev za EP 2015 spregovoril tudi o velikem talentu slovenske in evropske košarke Luki Dončiću.

Selektor srbske košarkarske reprezentance Saša Đorđević se ob predstavitvi svojega seznama kandidatov za izbrano vrsto Srbije, ki bo nastopila na Eurobasketu 2015, ni izognil vprašanjem o Luki Dončiću.

Tega je obiskal v Madridu, kjer je 16-letni Slovenec pred dnevi postal tudi najkoristnejši igralec mladinskega zaključnega turnirja Evrolige. A njegov obisk ni požel sadov. "Jasno nam je povedal, da želi igrati za Slovenijo," je bil o reprezentančni karieri nadarjenega Dončića kratek srbski selektor.

Tudi Saša Dončić je sicer že večkrat povedal, da bo njegov sin na voljo slovenskim selektorjem. "O tem je nesmiselno govoriti. Pravila so tudi jasna, pred odhodom v Španijo smo celo podpisali, da bo Luka igral za Slovenijo do 18. leta.  Je pa v Sloveniji pač tako, da se pojavlja zavist, škodoželjnost ob kakšnem uspehu, zato hitro pride tudi do nesmiselnih govoric. Pravzaprav mi je celo smešno govoriti o tem. Če komu to polepša dan, pa naj širi takšne govorice, vsi imajo pravico, da razmišljajo po svoje," je tako o tem, da bi Luka krenil po poti Nikole Mirotića in zaigral za Španijo, za Žurnal24 dejal Saša Dončić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.