Šport > Košarka
22 ogledov

Đorđević: Zoran Dragić je lider ekipe

Saša Đorđević, Jure Zdovc, Zoran Dragić Simon Maljevac
"Ko se tekma začne, želim narediti vse, da zmagamo,"je pred jutrišnjo pripravljalno tekmo proti Srbiji v Stožicah povedal slovenski selektor Jure Zdovc.

V sproščenem vzdušju Pivnice Union sta Jure Zdovc in selektor Srbije Aleksandar Đorđević, ki ravno danes praznuje rojstni dan, predstavila pričakovanja za zadnji pripravljalni tekmi pred bližnjim pričetkom Eurobasketa.

"Upam, da bomo takole sedeli tudi pred kakšnim finalom. Po uspešnem turnirju v Kopru se pripravljamo na dve tekmi proti zelo dobremu nasprotniku. Po teh tekmah bomo naredili še zadnjo analizo in se dobro pripravili na začetek Eurobasketa," je za uvod povedal Zdovc, ki ima pripravljen načrt za tekmi s Srbi, a bo veliko odvisno tudi od poteka samih dvobojev: "Ko se tekma začne, želim narediti vse, da zmagamo. Težko vnaprej govorim o predvidenih rotacijah. Morda bom dal več minut nekaterim visokim igralcem, ki potrebujejo minutažo. Na srečo nimamo zdravstvenih težav."

Đorđević je izrazil navušenje nad pogoji za delo v Sloveniji, kjer je njegova reprezentanca opravila skoraj polovico priprav:  "Tri tedne priprav smo oddelali v Kranjski gori, kjer smo se počutili kot doma. Pred obema tekmama imamo določen načrt in vizijo, upam, da nam ga bo uspelo uresničiti. Nekatere nosilce igre moramo še uigrati, saj morajo biti na Eurobasketu v pravi formi. Naša skupina je zagotovo najtežja in temu smo prilagodili tudi priprave. Že za uvod se bomo pomerili s Španci, ki so eni izmed glavnih favoritov, tako da bo že začetek zelo težaven. Slovenci imajo mlado in močno ekipo. Veliko tečejo, zelo pa se pozna Juretova roka. Zoran Dragić je lider te ekipe, nekateri košarkarji pa se lahko pohvalijo z bogatimi izkušnjami."

"Največji pritisk ustvarjamo sami sebi. Nimamo se pravice skrivati, obenem pa tudi ne smemo biti preveč prepotentni. Želimo medaljo, vendar ne mislimo, da smo boljši od tekmecev. V prvi vrsti želimo dokazati sebi, da si zaslužimo medaljo. Zbrali smo se s ciljem, da se zavihtimo na zmagovalne stopničke in vse bomo naredili, da to tudi uresničimo," je še dejal "Sale Nacionale".

Branilec srbske reprezentance Stefan Marković z veseljem pričakuje dvoboja v Stožicah in Banja Luki: "Veseli smo, ker lahko pred pričetkom evropskega prvenstva lahko igramo proti tako močnemu tekmecu. Naše priprave potekajo v skladu z načrtom, nekateri košarkarji pa se vračajo po poškodbah, tako da bosta ti dve tekmi zelo dobrodošli."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.