Šport
22 ogledov

Dorekli še zadnje podrobnosti spektakla

fury kličko EPA
Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po različicah WBA in WBO Tyson Fury bo šampionski pas skušal ubraniti 9. julija v Manchestru, ko se bo pomeril z izzivalcem Vladimirjem Kličkom.

Fury je konec novembra v dvoboju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji v Düsseldorfu pred 45.000 gledalci premagal Klička, ko je Ukrajinec izgubil naslove po verzijah WBA, IBF, IBO in WBO.

Že takoj po spektakularni zmagi nad Kličkom, ki je bil nepremagan enajst let, so se začeli pogovori o povratnem dvoboju. Kličko, ki živi in trenira v Hamburgu, je izkoristil možnost povratnega dvoboja, ki mu jo je omogočala klavzula v pogodbi s Furyjem, člani obeh taborov pa so po dolgotrajnih pogajanjih vendarle uskladili podrobnosti.

Fury si je želel in sanjal o tem, da bi se pomerila v ringu, ki bi bil postavljen na slovitem stadionu nogometnega velikana Manchester Uniteda na Old Traffordu pred 70.000 glavo množico; torej na stadionu kluba, za katerega seveda navija, vendar pa so se po poročanju Daily Maila pojavile težave z razpoložljivostjo stadiona. Od Old Trafforda tako ne bo nič, dvoboj s Kličkom pa bo v Manchester Areni, ki ima vsega skupaj 20.000 sedežev.

Sedemindvajsetletni Fury je pot poklicnega boksarja začel leta 2008 in dobil vseh 25 dvobojev, 18 z nokavtom, medtem ko je trinajst let starejši Kličko med profesionalci od leta 1996 ter do zdaj zabeležil štiri poraze in 64 zmag, od tega 53 z nokavtom.

Furyju, ki je iz Manchestra, so pri dogovarjanju povratnega dvoboja s Kličkom odvzeli pas prvaka po verziji IBF, saj se zaradi dvoboja s 40-letnim Kličkom ne bi mogel pomeriti z upravičenim izzivalcem Ukrajincem Vjačeslavom Hlazkovom. Pas po verziji IBF je Fury tako nosil le deset dni, januarja pa je naslov osvojil Američan Charles Martin, ko je Hlazkov predal dvoboj v tretji rundi zaradi poškodbe kolena. Martin bo pas skušal obraniti v soboto v Londonu v dvorani O2, ko se bo pomeril z Britancem Anthonyjem Joshuo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.