Šport > Nogomet
129 ogledov

Nekdanji up Reala pred vrati Olimpije

Dorian Babunski Youtube
Aktualni državni prvaki so pred podpisom pogodbe z zanimivim nogometašem.

V nekaj dneh so v taboru ljubljanske Olimpije v svoje vrste zvabili dva mlada in nadarjena nogometaša. Pred dnevi se je za enoletno sodelovanje z zeleno-belimi dogovoril nekdanji kapetan mladinske vrste Sarajeva Anes Vazda, sedaj pa bodo zmaji močnejši še za 20-letnega Makedonca Doriana Babunskega.

Slednji je 20 let dopolnil pred nekaj dnevi, po poklicu je napadalno usmerjeni vezist.

Dokazoval se je v mladinskih ekipah velikega madridskega Reala, tam je bil celo kapetan mladinskega moštva (U19). Pred slabim letom dni je prestopil v španskega tretjeligaša - Fuenlabrado, kjer je nazadnje igral.

"Dorian Babunski je zagotovo potencialno zanimiv nogometaš. V veliko zadovoljstvo nam je, da smo z igralčevimi agenti uspeli doseči dogovor o štirimesečni poizkusni dobi (do konca januarja 2017). V tem času ga bomo pozorno spremljali in ob koncu omenjenega obdobja prejeli odgovor, ali Dorian lahko predstavlja dodano vrednost našemu moštvu," je o morebitnem novem članu zmajev za spletno stran kluba dejal športni direktor Olimpije Nenad Protega.

Iz nogometne družine

Dorian je sin nekdanjega jugoslovanskega reprezentanta Bobana Babunskega in brat Davida Babunskega, ki je trenutno član Crvene zvezde. Zanimivo, od Doriana dve leti starejši David se je v mladinskih kategorijah dokazoval v dresu Barcelone, kjer je zaigral tudi za B ekipo. 

Dorian Babunski, ki ima poleg makedonskega tudi špansko državljanstvo, že nekaj časa trenira z ljubljansko zasedbo, ki jo po novem vodi mladi strateg Luka Elsner

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.