Šport > Nogomet
13 ogledov

Dosežen dogovor: Bale bo Realov za 120 milijonov

Bale Tottenham Hotspur Real Madrid trening Chigwell Reuters
Španski dnevnik AS v četrtek poroča, da sta Tottenham in Real Madrid dosegla ustni dogovor za prodajo velškega nogometaša Garetha Bala. Cena rekordnih 120 milijonov evrov.

Prestop bosta Tottenham in Real Madrid po poročanju športnega dnevnika AS potrdila, ko se bo predsednik londonskega kluba Daniel Levy uspel dogovoriti za prihod treh okrepitev, ki jih bo lahko plačal s kar 120 milijoni evrov.

Toliko naj bi na koncu znašala cena za Garetha Bala, najboljšega nogometaša lanske sezone Premier League. Valižan bo tako očitno postal najdražji nogometaš v zgodovini nogometa, ki bo podrl rekord Cristiana Ronalda iz leta 2009 (iz Manchester Uniteda v Real za 93 milijonov evrov).

 Modrićeva taktika

"Real Madrid in Tottenham sta prišla do dogovora glede Garetha Bala. Po napornih pogajanjih med kluboma sta dosegla ustni dogovor za 120 milijonov evrov," piše AS, ki dodaja, da se kluba še nista dogovorila glede načina plačila.

Tottenham je še isti dan oznanil prihod nekdanjega Realovega člana Roberta Soldada, ki se je iz Valencie preselil za 30 milijonov evrov. Španski kolegi pišejo, da je Bale podobno kot njegov nekdanji soigralec Luka Modrić uspel dovolj pritisniti na vodilne v klubu, še posebej predsednika Levyja, da se mu je ta po tednih prerekanj le uklonil.

Denar za celo ekipo

Cena je za mnoge poznavalce previsoka, dvome je nedavno izrazil celo kapetan Barcelone Xavi Hernández ("Ne vem, če je Bale res vreden toliko, kot pravijo."). Portal televizijskega programa Eurosport je uspel sestaviti celotno enajsterico, ki bi jo lahko kateri izmed klubov pripeljal za ceno, ki jo bo le za Bala odštel Real.

Maarten Stekelenburg (5,5 milijona evrov) Bruno Alves (5,5), Kolo Touré (zastonj), Felipe Santana (916.000), Thiago Alcântara (25), Beñat Etxebarria (7,9), Jérémy Toulalan (5), Jesús Navas (20), Carlos Tévez (12), Mario Gómez (15,5) in David Villa (5) so v letošnjem prestopnem roku nove klube poiskali za skupno nižjo ceno.

Götze + Hazard + Neymar = 113.000.000 €

Ceneje od Bala bi lahko dobili tudi Chelseajeve zvezde Juana Mato, Edena Hazarda in Oscarja (skupna cena 92 milijonov evrov), napadalce Robina van Persieja, Luisa Suáreza, Christiana Bentekeja, Michuja in Mato (91 milijonov), enako kot za Valižana pa bi plačali za Santija Cazorlo, Mato, Cesca Fàbregasa, Isca in Davida de Geo (120 milijonov). 

"Poceni" bi bil v primerjavi z napovedanim prestopom tudi paket Mario Götze + Eden Hazard + Neymar, za katerega bi klub moral odšteti 113 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.