Zdravje > Aktualno
19 ogledov

Dovolili jim bodo na obiske

mačka punčka dekle maček Shutterstock
V italijanski Toskani bodo v kratkem hišni ljubljenčki obiskovali svoje skrbnike tudi v bolnišnicah.

V deželi, kjer obožujejo štirinožce in jim pogosto dovoljujejo v bare, restavracije in trgovine, načrtujejo še eno posebnost. V italijanski Toskani bodo v kratkem hišni ljubljenčki obiskovali svoje skrbnike tudi v bolnišnicah.

Pravila bodo sicer stroga, pred obiskom jih bo treba naročiti, naenkrat bo skrbnika lahko obiskal le en štirinožni prijatelj. Obisk se bo dogajal v sobi, ki bo namenjena prav za tovrstne obiske. V naslednjih mesecih morajo zdravstvene ustanove poskrbeti za zagotovitev vseh standardov in ureditev sob.

Ocenjeval bo zdravnik 

Tako so se odločili zato, ker številne raziskave in mnenja strokovnjakov pravijo, da lahko hišni ljubljenčki pomembno pomagajo pri ozdravitvi skrbnika. Bolnike bodo lahko obiskale le živali, ki živijo v družini bolnika. Poleg tega bodo o obiskih odločali zdravniki bolnikov. Ti bodo obisk dovolili glede na zdravstveno stanje bolnika in glede na oceno, ali bi imel obisk nanj pozitivne učinke. Na obiske bodo lahko prihajali psi, mačke in drugi hišni ljubljenčki, ki so kot taki tudi registrirani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.