Šport
27 ogledov

Dovolj je reči le - Messi

Leo Messi Barcelona Sevilla rekord EPA
Argentinski zvezdnik je v soboto dosegel neizbežno - podrl je rekord po številu doseženih zadetkov v elitni španski ligi. Na vrhu večne lestvice ni več legendarni Telmo Zarra z 251 goli, pač pa nič manj legendarni Leo Messi, ki je že pri 253 zadetkih, čeprav šteje šele 27 let.

Da bo nogometaš s polnim imenom Lionel Andrés Messi Cuccittini podrl rekord po številu doseženih zadetkov v španski prvi ligi je bilo jasno že nekaj časa, v zadnjih tekmah pa se mu je 251. zadetek, s katerim bi se izenačil s Telmom Zarro, vztrajno izmikal. Lovil ga je že na oktobrskem El Clásicu v Madridu, dočakal pa ga je v soboto na domačem Camp Nouu proti Sevilli.

V končnici dvoboja je izjemni Argentinec, ki je takrat nosil tudi kapetanski trak, zabil še dva zadetka za visoko zmago Barcelone (5:1), s katerima je sedaj sam na vrhu večne lestvice. Na zgornjem posnetku si lahko, v dobre pol ure, ogledate vseh 253 Messijevih golov v La Ligi: od prvega, ki ga je, še z devetnajstico na hrbtu, prvega maja 2005 zabil proti Albaceteju, do zadnjega, s katerim je dokončal svoj "hat-trick" proti Sevilli.

S klubom osvojil vse

Za mnoge je Messi že sedaj najboljši nogometaš vseh časov, čeprav je šele sredi svojih najboljših nogometnih let. Od začetka svoje kariere je La Pulga osvojil vse možne klubske lovorike, ob tem pa podrl še kopico rekordov.

Ob poplavi vseh nagrad in rekordov, ki si jih v zadnjih letih izmenjujeta s Cristianom Ronaldom, se velja za trenutek malce odmakniti od vseh primerjav in preprosto občudovati genija na delu. Messijeva preprostost igranja nogometa je za večino nogometnih navdušencev nekaj težko razumljivega, a tudi to je ena od značilnosti genija. Ob novem mejniku čudežnega Argentinca se velja pokloniti edinstvenemu nogometašu, ki si zasluži spoštovanje in posebno mesto v srcu vseh nogometnih fanatikov - tudi navijačev madridskega Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.