Zdravje > Aktualno
23 ogledov

Dovoljeni obiski, vendar z omejitvami

klinični Saša Despot
K bolniku lahko pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure, in sicer v času, ki je predviden za obiske.

Za prepoved obiskov so se v UKC Ljubljana odločili konec januarja, vzrok je bilo povečano število bolnikov z virusnimi okužbami dihal in gripo, bolezni pa je bilo letos dvakrat več kot v lanski sezoni.

klinični | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ker obolevnost zaradi gripe upada, bodo obiski od jutri spet dovoljeni, še vedno pa veljajo omejitve. K bolniku lahko pride naenkrat na obisk le ena zdrava odrasla oseba za največ pol ure, in sicer v času, ki je predviden za obiske.

Omejitve še vedno veljajo

Na vseh otroških oddelkih je ob otroku do 6. leta starosti dovoljena prisotnost enega zdravega starša oziroma skrbnika ves čas. Drugi - prav tako zdrav - pa lahko prihaja v bolnišnico v času predvidenih ur za obiske, navajajo v UKC. V porodnišnici pa je dovoljena le prisotnost zdravega partnerja.

V vseh enotah intenzivne terapije se morajo obiskovalci držati internih navodil. Individualne informacije lahko sorodniki dobijo po ustaljenem urniku od ponedeljka do petka, ki jih daje lečeči zdravnik. Urniki so objavljeni na spletni strani UKC Ljubljana.

Na UKC so se za ukrep odločili na osnovi podatkov Nacionalnega inšituta za javno zdravje (NIJZ), kjer so sporočili, da je upadlo število bolnikov v ambulantah, v primerjavi s prejšnim tednom za polovico.

Gripa | Avtor: Profimedias Profimedias
"Po šestem tednu spremljanja se je znižal priliv kužnin zgornjih dihal, ki so bili testirani na prisotnost virusa influence A in B. Hkrati je upadel celokupen delelež pozitivnih vzorcev, iz 41 na 33 odstotkov," so sporočili z NIJZ.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.