Šport
75 ogledov

Ljubljanski ekipi do uvodne prednosti

ACH Anže Petkovšek
V finalnih serijah odbojkarskega državnega prvenstva je pri moških povedel ACH Volley, pri ženskah pa ljubljanski Calcit.

Aktualni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, so v prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za moške doma premagali Calcit Volleyball s 3:2 (24, -20, 20, -23, 12).

Enajstkratni zaporedni državni prvaki, ki imajo v svojih vitrinah sicer dvanajst naslovov, so prvo finalno tekmo končnice začeli bolje, povedli z 1:0 v nizih vendar šele po razburljivi končnici, v drugem nizu pa je bilo vse v znamenju gostov iz Kamnika.

Po skoraj desetminutni prekinitvi zaradi težav s svetlobo v dvorani Tivoli so Ljubljančani dokaj zanesljivo dobili tretji niz. V četrtem so bili tudi po zaslugi petih blokov boljši Kamničani, ki so v tie-breaku vseeno morali priznati premoč ACH Volleyju.

Ljubljančanke od 0:2 do 3:2

Odbojkarice Calcita Ljubljane so v prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske doma s 3:2 (-20, -24, 21, 12, 12) premagale Novo KBM Branik.

Po prvih dveh nizih je vse kazalo na gladko zmago gostij iz Maribora, ki so prevladovale v vseh elementih igre, toda v nadaljevanju so se branilke naslova le zbrale, popravile svoj sprejem in servis, organizatorka igre Ilka van de Vyver pa je odlično razigrala soigralke.

Zmagovalke uvodne tekme finala končnice državnega prvenstva je odločil šele tie-breaku. V njem so bile bolj zbrane domače odbojkarice, ki so tako povedle z 1:0 v zmagah. V finalu igrajo na tri zmage.

1. DOL (finale), prvi tekmi:

MOŠKI:
ACH Volley - Calcit Kamnik 3:2 (24, -20, 20, -23, 12)

ŽENSKE:
Calcit Ljubljana - Nova KBM Branik 3:2 (-20, -24, 21, 12, 12)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.