Šport > Košarka
8 ogledov

Dragić blizu dvojnega dvojčka, daleč od zmage

phoenix suns goran dragić EPA
Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški košarkarski ligi vpisali že 21. zmago zapored. Branilci naslova prvakov lige NBA so ponoči v gosteh premagali ekipo Milwaukee Bucks s 107:94. V vrstah Miamija sta LeBron James in Chris Bosh vsak prispevala po 28 točk. Miami je tako neporažen že od 1. februarja.

"Iz tekme v tekmo smo boljši. Nekaj posebnega je, kar nam uspeva v tem trenutku. Želimo nadaljevati v takšnem ritmu in še izboljšati našo igro. Želimo se vpisati v zgodovino lige NBA, da bomo lahko, ko se bomo ozrli nazaj, dejali, da je bilo naše moštvo res nekaj posebnega," je po tekmi vrelo iz LeBrona Jamesa. Pred tem je le trem moštvom, Los Angeles Lakers, Milwaukee Bucks, Houston Rockets, v zgodovini lige NBA uspelo v eni sezoni vpisati vsaj 20 zmag zapored.

Pod obroče sta stopila oba Slovenca, ki si kruh služita onstran Atlantika ter s svojima ekipama vpisala poraza. Phoenix Suns Gorana Dragića je izgubil v gosteh pri Atlanta Hawks s 94:107. Kljub porazu se je na parketu odlično znašel Ljubljančan, ki je vpisal 21 točk in osem podaj ter ob tem ujel še dve odbiti žogi. Dragić je igral 33 minut ter je bil prvi strelec Phoenixa ter najboljši igralec dvoboja. Kljub Dragićevemu prispevku pa so sonca izgubila že tretjo tekmo zapored.

Slasti zmage ni okusil niti Beno Udrih, ki je z moštvom Orlando Magic izgubil prav tako v gosteh proti ekipi Oklahoma City Thunder s 104:117. Udrih ni imel pomembnejše vloge. Trener mu je odmeril le šest minut, v tem času pa je dal koš, v statistiko tekme pa je vpisal še skok in ukradeno žogo.

Lakers zmagali tudi brez točke Bryanta

Moštvo Los Angeles Lakers je z 99:93 premagalo Indiana Pacers. Kljub boleči poškodbi, na tekmi proti Atlanti si je zvil gleženj, je bil v postavi tudi prvi superzvezdnik jezernikov Kobe Bryant, ki pa je po zgrešenih uvodnih štirih metih, pod obročema je zdržal 12 minut, hitro preselil na klop. Bryant je šele 15. v svoji karieri ostal brez dosežene točke.

"Gleženj je samo še naprej zatekal, nisem ga mogel obremenjevati, zato sem končal tekmo. Soigralcem sem pred tekmo rekel, da ne vem, koliko imam v sebi, ampak vse kar imam, bom dal," je dejal Bryant. Dwight Howard je prispeval 20 točk in 12 skokov.

Liga NBA, rezultati:

Atlanta Hawks : Phoenix Suns 107:94
Dragić (Suns) 21 točk, 8 podaj v 33 minutah.

Oklahoma City Thunder : Orlando Magic 117:104
Udrih (Magic) 2 točki v 6 minutah.

Milwaukee Bucks : Miami Heat 94:107
Toronto Raptors : Charlotte Bobcats 92:78
Washington Wizards : New Orleans Hornets 96:87
Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 93:99
Houston Rockets : Minnesota Timberwolves 108:100
Dallas Mavericks : Cleveland Cavaliers 96:86
Denver Nuggets : Memphis Grizzlies 87:80
Golden State Warriors : Chicago Bulls 95:113

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.