Šport > Košarka
44 ogledov

Dragić dvignil na noge klop Miamija

goran dragić EPA
Miami Heat so se na krilih slovenskega košarkarja Gorana Dragića uvrstili v polfinale vzhodne konference. Na odločilni sedmi tekmi so s 106:73 nadigrali Charlotte Hornets.

Slovenski reprezentant Goran Dragić je na srečanju, ki je odločalo o potniku med najboljše štiri ekipe v vzodni konferenci, zablestel v vsem svojem sijaju in odločilno pripomogel k napredovanju Miamija, ki je na zadnji tekmi slavil s kar 33 točkami razlike.

Dragić je dosegel 25 točk, šest skokov in štiri podaje ter tekmo končal kot najboljši strelec domače ekipe, čeprav v zadnji četrtini ni igral. ''V raketi je bilo več prostora in lahko sem napadal. Niso krožili tako hitro, zato sem imel več prostora za svojo igro. Bilo je nekoliko lažje kot na prejšnjih tekmah,'' je pojasnil slovenski organizator igre.

Vročica je tako ubranila dve zaključni žogi Sršenov, ki so v seriji povedli s 3:2 in bili na pragu uvrstitve v drugi krog končnice, na koncu pa po zaslugi zbrane in odločne igre Miamija obstali v prvem krogu. Domači košarkarji niso kazali znakov pritiska, Dragić pa je po tekmi priznal, da je bil ta še kako prisoten.
''Iskren bom. Pred tekmo smo bili pod pritiskom. Po zmagi na njihovem igrišču smo imeli občutek, da se je pobuda prevesila na našo stran. Vedeli smo, da nas bodo gledalci podprli in igrali smo agresivno. Zdelo se mi je, da so bili utrujeni oziroma preveč pasivni. Mi smo igrali izjemno obrambo. Imeli smo 58 skokov. To nam je bilo v veliko pomoč,'' je povedal 29-letnik in dodal: ''Pred šesto tekmo smo bili v zelo težkem položaju in odzvali smo se tako, kot smo se. Z zmago. Danes smo imeli zagon, ki smo ga prinesli s seboj in vsi so igrali odlično.''

Ekipa s Floride je v letošnji sezoni prebrodila kar nekaj težkih trenutkov, med katere sodijo tudi zdravstvene težave zvezdnika Chrisa Bosha in pomočnika trenerja Keitha Smarta. ''Vsaka ekipa se srečuje s težkimi trenuteku. Zavedamo se, da bodo prišli, vendar vztrajamo skupaj in si pomagamo kot ekipa. Pogrešamo nekaj pomembnih igralcev. Vemo, da moramo rasti skupaj in se razvijati kot ekipa,'' je dejal Dragić.



Slovenski košarkar, ki je prvič zaigral na sedmi tekmi končnici, je bil ob še eni zgodovinski predstavi deležen bučne podpore soigralcev, ki so se veselili ob robu igrišča. ''Seveda. Ko se vračaš v obrambo in vidiš celotno klop na nogah, še posebej bo tistem zabijanju, je res izjemno. To ti daje dodatno energijo. Bil sem zelo utrujen, ko pa sem videl fante, sem si rekel 'ok, ostati moram v igri in nadaljevati'. Za nami so težke tekme. Čestitke Charlotti in Kembi. On je izjemen košarkar in težko je ostati pred njim. Na koncu je prevladala naša obramba,'' je sklenil Dragić.

 
Komentarjev 7
  • jakec1575 14:28 02.maj 2016.

    Trdo delo in sanje in garastvo in sanje in kancek ali dva srece. Sreca se sama ponudi pogumnim. lenobam nikoli. Goran gogi dragon, car si!!!

  • d 14:17 02.maj 2016.

    fantje, ne se razburjat, dejstvo je da na 10 slabih tekem, Dragič odigra eno dobro ... pa ce vam je to vsec al pa ne, to je dejstvo, capish ?

  • marabunta 12:41 02.maj 2016.

    tip je odličen igralec, čeprav prebiraš vsepovsod neke bolane komentarje "strokovnjakov", ki se razumejo na košarko, kot nepismeni bere knjigo