Šport > Košarka
6 ogledov

Dragić prvi strelec sonc v Portlandu

Goran DragiĆ, Derrick Rose Adidas
Slovenski košarkarski reprezentant Goran Dragić se je izkazal tudi na prijateljski tekmi Phoenix Sunsov v Portlandu, kjer je bil ob zmagi sonc najboljši strelec moštva (104:98).

Član najboljše peterke letošnjega EuroBasketa in najboljši strelec slovenske reprezentance Goran Dragić nadaljuje izvrstne predstave pred novo sezono Lige NBA. Ljubljančan je bil najboljši strelec Phoenix Sunsov v Portlandu, kjer je v slabih 18 minutah dosegel 19 točk in prispeval pet podaj za zmago s 104:98.

Dragić je bil izjemno natančen, njegov met (7/9) jasno priča o tem, v prvem polčasu pa je dosegel 14 od skupno 19 točk. Poleg njega sta se v zmagoviti ekipi izkazala Marcus Morris s 15 in Channing Frye s 14 točkami, pri moštvu Portland Trail Blazers pa sta bila najučinkovitejša Damian Lillard (19) in Allen Crabbe (14).

Hardaway mlajši prinesel zmago kratkohlačnikom

New York Knicksi so v Providenceu premagal Boston Celticse (103:102), zmagoviti točki pa je osem sekund pred koncem dvoboja prispeval 21-letni Tim Hardaway mlajši, sin nekdanjega sijajnega branilca Tima Hardawaya, sicer igralca številnih moštev v Ligi NBA (Golden State, Miami, Dallas, Denver in Indiana) ter petkratnega udeleženca tekem zvezdnikov v Ligi NBA.

Za kratkohlačnike je nastopil tudi Slovenec Beno Udrih in v dobrih 18 minutah dosegel štiri točke in štiri podaje. V zasedbi iz New Yorka je bil najučinkovitejši Iman Shumpert z 18 točkami, Hardaway je dosegel dve manj. Pri keltih, ki so po koncu prejšnje sezone močno prevetrili svojo zasedbo, je manjkal prvi zvezdnik Rajon Rondo, v njegovi odsotnosti je bil najučinkovitejši Phil Pressey s 13 točkami in sedmimi asistencami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.