Šport > Košarka
21 ogledov

Dragića tudi to ni presenetilo

goran dragić you tube You tube
Košarkarji Miami Heat so na tekmi s Charlotte Hornets zapravili 19 točk prednosti in zabeležili prvi poraz v letošnji sezoni lige NBA (1-1).

Goran Dragić in druščina so bili bili v domači American Arilines Areni dobro na poti, da si priigrajo drugo zmago v novi sezoni najmočnejše košarkarske lige na svetu, na koncu pa so jih po preobratu presenetili košarkarji Charlotte Hornets.

Vročica je prvo tretjino dobila z dvema točkama razlike, ob polčasu pa je bila prednost  11 točk v korist domače ekipe.

Varovanci Erika Spoelstre so v tretji četrtini povedli celo za 19, v nadaljevanju pa močno grešili in Sršenom omogočili, da so se vrnili v tekmo. Gostje so tretjo četrtino dobili za sedem, zadnjo pa za deset in uprizorili veliki preobrat. 

''Vsi smo zadevali. Žoga je krožila z enega konca na drugega. Nato smo razpadli. Nismo zadevali. Slabo smo igrali v obrambi in uspel jim je preobrat,'' je dogajanje na parketu opisal Dragić. Upoštevajoč dejstvo, da gre za precej svežo ekipo, takšne tekme niso presenetljive. ''Še vedno smo nova ekipa. Imamo veliko novih igralcev. To moramo prebroditi. Prišle bodo slabe tekme. Če se ozremo nazaj, ugotovimo, da smo prvi polčas odigrali zelo dobro. Potrebno bo analizirati drugi polčas in ugotoviti, kaj smo naredili narobe. Upam, da bomo drugič boljši,'' je dodal slovenski reprezentant.

Dragić je tekmo končal s 14 točkami, devetimi podajami in štirimi skoki. Njegov met iz igre je bil 33-odstoten (4/12), odlično pa je metal izza črte za tri točke (3/5; 60%). S črte za proste mete je bil nezgrešljiv (3/3; 100%). Ukradel je eno žogo in izgubil štiri. Več točk od njega je dosegel le Hassan Whiteside (20). 

''Vedeli smo, da bodo ščitili raketo. To je njihov stil. Tudi lani so tako igrali v končnici. Pripravljeni smo bili na to. Dobro smo prebirali njihovo igro in zadevali. V drugem polčasu na žalost ni bilo tako,'' je igro nasprotnika še komentiral Dragić in se ozrl proti naslednjemu izzivu.

V noči na ponedeljek se bo Vročica pomerila s San Antonio Spurs. ''To bo velik izziv za nas. Gre za odlično ekipo, kar so dokazali na prvih dveh tekmah. Morali bomo biti osredotočeni od prve do zadnje minute in igrati našo igro,'' je zaključil slovenski organizator igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.