Šport > Košarka
23 ogledov

Dragić s Phoenixom izgubil tekmo leta

Goran Dragić v akciji ob Dirku Nowitzkemu Reuters
Goran Dragić z zvitim levim gležnjem ni mogel preprečiti poraza Phoenix Suns na medsebojnem obračunu s tekmeci za končnico Dallas Mavericks (98:101). Dragićev Phoenix ima do konca rednega dela le še dve priložnosti.

Monta Ellis in deseti najboljši strelec lige NBA v zgodovini, Nemec Dirk Nowitzki, sta skupaj odigrala eno najboljših tekem sezone za Dallas Mavericks ravno takrat, ko je bilo to najbolj pomembno in v Teksasu proti Phoenix Suns svojemu moštvu prinesla uvrstitev v končnico.

Ellis je izenačil svojo najboljšo znamko leta (37 točk), Nowitzki pa je prispeval kar 21 od svojih končnih 23 točk v drugem polčasu, ko se je Dallas vrnil za dragoceno zmago nad arizonsko ekipo, za katero je poškodovani Goran Dragić z načetim levim gležnjem odigral kar 40 minut in prispeval 13 točk, pet skokov, štiri podaje in eno ukradeno žogo ob slabem metu 6/18.

Eden najboljših na planetu

"Razlog za to, da smo zmagali je, da imamo enega najboljših igralcev na planetu, Dirka," je svojega varovanca pohvalil trener Rick Carlisle. "In zato, ker se je Monta Ellis, ko smo ga najbolj potrebovali, izkazal in odigral najboljšo tekmo leta."

Sunsom zdaj ostaja le še dvoboj z Memphis Grizzlies za zadnje mesto v končnici na zahodu, Dallas pa se je na zadnji domači tekmi rednega dela sezone izognil morebitnemu infarktnemu obračunu v Memphisu, ki ga čaka za konec. Mavericksom lani po 12 sezonah ni uspelo priti v končnico, tokrat se južnjaki nemudoma vračajo.

"Končnica" se je že začela

"Videti je bilo, kot da se je končnica letos že zgodaj začela. Tam si želimo biti, na velikem odru v končnici," je bil zadovoljen tudi Nowitzki. Za poražence je Eric Bledsoe pred odločilno tekmo z Mephisom prispeval 29 točk, Channing Frye pa 21. "Moramo ostati pozitivni. Lahko ste videli, da je bila atmosfera kot v končnici. Mislim, da so vsi pustili vse na parketu," je dejal Bledsoe.

Ellis in Nowitzki sta izničila skoraj celoten zaostanek 13 točk Dallasa s petimi trojkami v manj kot štirih minutah tretje četrtine, domači pa so nato v zaključku tekme zdržali. Nowitzki je pri 89:89 zadel nov met z razdalje in ob vzkliku "bum" v zraku držal tri prste. Ellis je nato ukradel žogo Fryu in zadel polaganje, po enem redkih zgrešenih metov Frya pa je Davin Harris zadel novo trojko in verjetno že odločil obračun.

44 točk zlatega dvojca v drugem polčasu

Phoenix je zaostajal z 91:99, a se vrnil na le dve točki zaostanka, potem ko je Bledsoe ukradel podajo Ellisa in mirno položil nekaj več kot minuto pred koncem. Na tekmi z norim ritmom so domači izgubili kar 19 žog, Arizonci le eno manj. Bledsoe je v napeti končnici zgrešil prosti met, s katerim bi lahko rezultat znova poravnal, Ellis pa je s poraznim izvajanjem ponudil številne priložnosti gostom za povratek. Ko je dve sekundi pred koncem s trojko iz obupa zgrešil Markieff Morris, je bilo vseeno konec upov.

Ellis je ob metu 15/23 za dve in 3/4 za tri vrnil Dallas v igro v tretji četrtini, oba prva strelca domače ekipe sta po slabem prvem polčasu skupno prispevala kar 44 točk za svoje moštvo. Phoenix do konca rednega dela čakata še tekmi z Memphisom in Sacramento Kings, možnosti za končnico pa ima tudi še Memphis, za katerega igra drugi Slovenec v ligi NBA Beno Udrih. Očitno bo o zadnji vozovnici odločal slovenski dvoboj v slogu "winner takes all" (zmagovalec vzame vse, op. a.) ...

V končnico v slogu

Atlanta Hawks so pred domačimi gledalci igrali z Miami Heat, premagali branilce naslova in si zagotovili nastop v končnici, iz nje pa izrinili New York Knicks (98:85). Jeff Teague je za Hawks prispeval 25 točk, LeBron James jih je na drugi stran dosegel 27, tri manj pa Dwyane Wade.

Houston Rockets so na krilih Jamesa Hardena, ki je dosegel 33 točk, s 111:104 premagali New Orleans Pelicans ter mu prizadejal osmi zaporedni poraz (111:104). Los Angeles Clippers so s 117:101 premagali Sacramento, prišli do 56. zmage v sezoni, s čimer so izenačili rekord franšize po številu zmag (117:101). Washington Wizards so s 104:91 ugnali Milwaukee Bucks, Charlotte Bobcats s 111:105 Philadelphio 76ers, Denver Nuggets so tretjo zaporedno zmago vknjižili proti Utah Jazz, bilo je 101:94, Boston Celtics pa so bili s 111:99 boljši od Cleveland Cavaliers.

Liga NBA, rezultati:

Dallas Mavericks : Phoenix Suns 101:98
Dragić (Suns) 13 točk, 5 skokov, 4 podaje in 1 ukradena žoga v 40 minutah.

Washington Wizards : Milwaukee Bucks 104:91
Los Angeles Clippers : Sacramento Kings 117:101
Houston Rockets : New Orleans Pelicans 111:104
Denver Nuggets : Utah Jazz 101:94
Charlotte Bobcats : Philadelphia 76ers 111:105
Cleveland Cavaliers : Boston Celtics 99:111
Atlanta Hawks : Miami Heat 98:85

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.